„Arginta“ ir „Rifas“ pradėjo dirbti kartu

Lietuvos kapitalo metalo apdirbimo bendrovė "Arginta" ir Panevėžio elektrotechnikos bendrovė "Rifas" iki šiol savo gaminius parduodavo atskirai: viena - metalinius korpusus, kita - elektrotechniką. Tačiau, įsiklausiusios į užsakovų norus, jos susivienijo tam, kad kartu galėtų parduoti galutinį produktą.

Pirmieji gaminiai - popieriaus pramonei skirtos gamybos linijos jau iškeliavo užsakovams, ketvirtadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Iki šiol mes amerikiečių užsakymu gamindavome komponentus, o olandai surinkdavo gaminį. Tačiau atėjo krizė ir amerikiečiai uždarė Olandijoje gamyklą, o užsakymus perdavė mums. Kadangi užsakovams reikėjo galutinio produkto, ieškojome partnerio Lietuvoje", - sakė "Argintos" gamybos direktorius ir vienas iš savininkų Gintautas Kvietkauskas.

"Sutapo mūsų požiūriai į sudėtingus užsakymus, eksporto galimybes", - teigė "Rifo" direktorius Mindaugas Slapšys.

Suvienijusios pajėgas, anot M.Slapšio, bendrovės gali tikėtis daugiau užsakymų, o gaminio pridėtinė vertė išauga kelis kartus.

"Jei tik rastume įmonių, kurios galėtų prisijungti, būtų labai gerai - atsirastų klasteris, Lietuvoje jie kol kas kuriasi labai sunkiai. Pavyzdžiui, mes turime problemų dėl dažymo - Vilniuje tokios įmonės neradome", - teigė G.Kvietkauskas.

Trečiadienį "Rifas" ir "Arginta" savo galimybes demonstravo esamiems ir potencialiems partneriams iš Danijos, Švedijos, Suomijos, Italijos korporacijų.

"Jei pristatymas pavyks, į Lietuvą ateis daugiau užsakymų. Kiek teko bendrauti, užsieniečiai labai palankiai vertina mūsų iniciatyvą", - sakė verslininkai.

Nacionalinės elektros technikos verslo asociacijos direktorius Petras Škiudas pripažįsta iki šiol negirdėjęs atvejo, kad skirtingų pramonės sektorių atstovai būtų dirbę bendrai.


Šiame straipsnyje: rifasArgintametalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių