Ar visaginiečiai sulauks kompensacijų už šildymą, paaiškės kitą savaitę

Energetikos ministras sako, kad jau pirmadienį Vyriausybei teiks siūlymą kompensuoti dalį šildymo išlaidų Visagino miesto, kur yra pernai gruodį uždaryta Ignalinos atominė elektrinė ir kur nuo šių metų sausio šiluma pabrango 3,5 karto, gyventojams.

Tačiau Arvydas Sekmokas kol kas neatskleidžia, kokios bus kompensacijos ir iš kokio šaltinio jos bus mokamos.

"Manau, tai yra didelis dalykas - šildymas, ir galvojama ir apie kitus žingsnius, pirmiausia turiu galvoje gyvenamųjų namų apšiltinimą", - sakė A.Sekmokas.

Pasak jo, nutarimo projektas bus teikiamas Vyriausybės pasitarimui pirmadienį, o sprendimas tikimasi, bus priimtas netrukus po to. Kartu bus nuspręsta, per kokį laikotarpį kompensacijų bus atsisakyta.

Kovo pradžioje A.Sekmokas sakė, kad naujosios įmonės vadovybės laukia daug svarbių uždavinių, įskaitant ir socialines Visagino problemas. Tuomet jis teigė, kad pradžioje Visagine gyvenantiems žmonėms numatoma mokėti kompensacijas už smarkiai pabrangusį šildymą ir kartu labai sparčiai renovuoti namus - tam numatoma skirti papildomų lėšų iš įvairių šaltinių.

Energetikos minsiterija, kuri jau skyrė 80 mln. litų Visagino socialinėms problemoms spręsti, numato skirti dar daugiau lėšų.

Daugiau nei pusė šių pinigų - 43 mln. litų - bus išmokėta išeitinėms, bedarbio ir persikėlimo išmokoms, kompensuojamoms darbo vietoms, lietuvių kalbos kursams, žmonių mokymui, kvalifikacijos kėlimui.

10 mln. litų iš Europos Sąjungos (ES) struktūrinių fondų bus skirta visuomeninės paskirties pastatų renovavimui.

2010-2012 metais Zarasų, Ignalinos ir Visagino rajonų gyventojams ir toliau taikomas 50 proc. mažesnis elektros tarifas. Vėliau lengvata bus mažinama ir panaikinta 2016 metais.


Šiame straipsnyje: Visaginasšildymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių