Apsipirkimas Lenkijoje: nauja mada ar taupiųjų išsigelbėjimas?

Jau kurį laiką lietuviai, norėdami apsipirkti, keliauja ne į artimiausią prekybos centrą, o važiuoja kur kas toliau - į Lenkiją. Ši naujai atrasta rinka vilioja krizės prispaustus ir darbo netekusius lietuvius. Nemaža dalis tokių keliautojų vedini smalsumo, kitiems - tai išsigelbėjimas iš krizės ir galimybė turėti daiktą, kuris Lietuvoje brangesnis. Portalų forumuose nerimsta diskusijos, kad Lenkijoje prekės ir maisto produktai perpus pigesni.

„Gal ir pigesni, tačiau važiuoti tokį kelią vardan kelių daiktų - nematau prasmės“, - tikino kaunietis Tadas, prieš kelias dienas susiviliojęs pasiūlymu nuvažiuoti į kaimyninę šalį paieškoti gerų ir pigių daiktų.

„Važiavau vedinas troškimo sužinoti, ar tikrai ten viskas taip pigu. Be to, važiuojant tokį kelią turi gerai žinoti, ko tau reikia, nes blaškytis kiaurą dieną po parduotuves tikrai ne pats maloniausias užsiėmimas. Įsigijau kelis marškinėlius, megztinį, dar visokių smulkmenų. Teko stebėti, kaip lietuviai šluoja parduotuves. Perka televizorius, šaldytuvus, bet jie be garantijos arba ji negalioja Lietuvoje. Todėl gal tokia prekė ir pigesnė, tačiau tikrai nepatikima“, - dalijosi patirtimi kaunietis, neseniai apsilankęs Bialystoke.

Skelbimuose, publikuojamuose interneto svetainėse, rašoma, kad kelionė į Suvalkų turgų ir prekybos centrus iš Kauno kainuoja apie 40 litų. Būsimieji keleiviai viliojami pažadu, kad sutaupys nuo 30 iki 40 procentų. Iš Vilniaus tokia apsipirkimo kelionė 10 litų brangesnė.

Kaunodiena.lt forumo lankytojų diskusijos ir mintys apie apsipirkimą Lenkijoje:

„Praėjusią savaitę teko būti Lenkijoje. Paprastoje parduotuvėje neteko būti (vėlus metas buvo), bet šiaip kainos nustebino. Kai kas net sakė, kad „pratinkimės, nes po naujų, pas mus, bus tas pats“. Tai va. Alaus bokalas - 7 litai, cigarečių pakelis, priklausomai nuo rūšies - 7 / 10 litų. Kavos puodelis - 4,5 lito.“

„Gruodžio mėnesį net du kartus buvome Suvalkuose. Tikrai apsimoka važiuoti, o ypač drabužiams ir avalynei sutaupai. O ir šeštadieninis turgus patiko: 5 kg raugintų kopūstų kibiras 10 litų (o kokie skanūs), bulvių kg 0,53 lito, obuoliai nuo 0,50-1,60 lito ir t.t. Dabar laukiam algos ir vėl lėksim“, - rašo kitas skaitytojas.

„Teko Bialystoko turguje pabuvoti, tai kainos tikrai žemesnės. Suvalkuose „Boružėlės“ parduotuvėse visada, kai apsilankome, perkame maistą, „Stobud'e“ (statybinės medžiagos, santechnika, šviestuvai ir kt.) taip pat gerų kainų galima rasti. Turgus didelio įspūdžio nepaliko, bet ir čia galima rasti pigesnių drabužių, batų“, - dalijasi įspūdžiais skaitytoja.

„Buvom Lenkijoje apsipirkti, tačiau iš Kauno nelabai apsimoka važiuoti, nebent drabužių ir ne po viena vienetą. Geriausia susimesti su draugais ir su viena mašina važiuoti, tada tikrai apsimokės, net maistas ten pigesnis, ypač saldumynai ir mėsa. Turguose tas pats kas ir Lietuvoje, tačiau kainos ženkliai mažesnės“, - pataria forumo dalyvis.

Ketinantiems važiuoti apsipirkti Lenkijoje patariame Lietuvoje nusipirkti zlotų: 10 Lenkijos zlotų kainuoja apie 7,4 lito.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Domantas

Domantas portretas
Žmonėms tai ne tik apsipirkimas, bet ir atrakcija, nes kai kas gal dar net ir nebuvęs toje Lenkijoje. Nematau nieko tame labai blogo, bet nesiruošiu ten lėkti. Jei nori pataupyti, gali ir čia tai padaryti. Žodžiu, kiekvienam savo.

x

x portretas
Pravaziuodamas per Lenkija uzsukau i marketa. Pirma mintis ,kad lietuvius akiplesiskai apgaudineja ir apvagineja monopolininkai ir ju "cholopai" politikai. Kainos ,musu kisenei, nerealiai mazos ,o produktu kokybe labai gera ir pasiula zymei didesne.

boo

boo portretas
vakar buvau suvalkuose ten jau "uzkeltos kainos" tai papmersus pirkau ne po 62 lt kaip pas mus uz poka bet po 40lt, ariel milteliai tie patys kur pas mus 25 lt , ten 18 lt , gerimas vaikiskas kur pasmus 3.5-4 lt ten 2zlotai(1.60 lt) cia tik kelios is gausybes kainu, pirkdamas uz 500 zlotu nesirinkdamas pigesni ar brangesni produktai sutaupiau ~150lt kaip nieko, kelione buvo tik zvalgybine, beje suvalkuose dyzelino kainos ~3.70zlotu(~2.90 lt) taip kad pigesniu degalu toliau reik vaziuot. Ir gerbiami tautieciai bukit geri nepalikinekit vezimeliu lauke kaip papuole, jie buna apgadina automobilius :)
VISI KOMENTARAI 60

Galerijos

Daugiau straipsnių