„Apranga“ šiemet neatmeta įsigijimų

Daugiau kaip dešimtadaliu sumažinusi parduotuvių plotą ir maždaug trečdaliu apkarpiusi išlaidas, mažmeninės drabužių prekybos bendrovė"Apranga" neatmeta įsigijimų galimybės ir prognozuoja šiais metais pelningą veiklą, pajamoms krentant 10 procentų.

"Aprangos" vadovas Rimantas Perveneckas "Verslo žinioms" pripažino, kad parduotuvių uždarymo programa iš esmės baigta, nebent galimi sprendimai dėl parduotuvių perkėlimo į kitą vietą.

Be to, jis užsiminė, jog rinkoje yra gana daug įvairių pasiūlymų, ir jei dėl jų pavyktų sutarti, "gal kai ką ir įsigytume šiais metais".

"Šiais laikais pirkti bendroves nėra pats geriausias dalykas, galima pirkti jos padalinius ir tam tikrą turtą", - teigė R.Perveneckas.

Anot jo, šiemet "Aprangos" apyvarta turėtų kristi 10 proc., tačiau veikla planuojama pelninga.

Analitikai dėl dabartinės "Aprangos" akcijų rinkos kainos nesutaria - vieni akcijas laiko brangiomis, kiti įžvelgia dar potencialo jų vertei augti.

"Swedbank" akcijų analitikas Donatas Užkurėlis prognozavo, kad šiemet "Apranga" ir toliau efektyvins parduotuvių tinklo veiklą, o investicijos į tinklo plėtrą, pasak įmonės, sudarys apie 2-3 mln. litų. Be to, bendrovė toliau mažins išlaidas ir sieks susigrąžinti krizės metu prarastą pelningumą.

Banko "Finasta" finansų analitikas Andrius Medalinskas nusiteikęs optimistiškiau: "Jei "Aprangos" apyvarta sumažės iki 10 proc., tikėtina, kad dėl vadovybės atliktų sąnaudų mažinimo veiksmų bendrovė nuostolio 2010 metais nepatirs."

Nuo metų pradžios "Aprangos" akcijos pabrango apie 40 proc., nors Lietuvos akcijų rinkos indekso OMX Vilnius vertė tepašoko apie 19 proc. Pagal kainos (apie 60 proc.) šuolį "Aprangą" aplenkė tik "Silvano Fashion Group".


Šiame straipsnyje: aprangadrabužiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių