Apmokestintas visas Latvijos gyventojų būstas

Sausio 1-ąją Latvijoje įsigaliojo Nekilnojamojo turto įstatymo pataisos, kuriomis apmokestintas visas šalies gyventojų būstas progresine sistema pagal kadastrinę vertę.

Ne didesnės kaip 40 tūkst. latų (196 tūkst. litų) kadastrinės vertės būstui taikomas 0,1 proc., 40-75 tūkst. latų (196-368 tūkst. litų), brangesniam - 0,3 proc. kadastrinės vertės mokestis.

Inžineriniai-techniniai įrengimai, ūkinės paskirties pastatai ir žemės sklypai apmokestinti 1,5 proc. kadastrinės vertės mokesčiu vietoj iki šių metų galiojusio 1,0 proc., o tarifas neapdirbamiems žemės ūkio paskirties žemės sklypams padidintas iki 3,0 proc. kadastrinės vertės.

Mokestis netaikomos nekilnojamam turtui, kurio savininkai ar valdytojai yra valstybė, savivaldybės, valstybinės ir savivaldybių įmonės, visuomenines paslaugas teikiančios įmonėms, taip pat keliams, uostams, oro uostams, magistralinėms ryšių, elektros perdavimo linijoms, vamzdynams ir jų inžinerinėms konstrukcijoms, sporto paskirties pastatams.

Iki šių metų nekilnojamojo turto mokesčiu Latvijoje buvo apmokestinami tik žemės sklypai ir ūkinės paskirties pastatai - 1,0 proc. kadastrinės vertės tarifu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių