Aplinkos ministerija siūlo griežtinti žemės gelmių išteklių naudojimo teises

Grįžti į straipsnį

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Riboti, uždrausti ...tą ir temokame. O lenkai kasa druską, geležies rūdą ir viską ką turi...ir gali pensijas didesnes mokėti.

To 1

To 1 portretas
Tamsta bent susigaudai ką šneki?

P.Morkūnas antram

P.Morkūnas   antram portretas
Anhidrito iškasenų turim Lietuvoje 70 000 000 000 t (septyniasdešimt milijardų tonų). Kiek tai yra, vaizdžiai tariant? Na tai imkim tipinį europinį platforminį vagoną. Jo ilgis 18,4m, talpa 57 tonos. Pakrovus minėtą anhidritą į tokius vagonus, jais galima būtų apjuosti mūsų planetą 480 kartų..... O gaminti iš anhidrito galima amonio sulfato trąšas, sieros rūgštį , labai pigų cementą. Ir galima pjauti plokštes, statyti namus, eksportuoti. Jau prieš 2000 metų tokį minkštą akmenį kasė romėnai, paryžiečiai ir kiti.Vien detaliai išžvalgyto anhidrito Lietuvoje yra virš100 mln.t. Ir jokios gamtos taršos, jokių dujų šachtose. Bet kam tada vežti žaliavas iš ..... Aha, dabar aišku kodėl ,,negalima“ kasti anhidrito? O buvo skelbta ta pati gamtos teršimo priežastis...dar kad šalia esančios žemės nupigs. Galu gale mestas neatremiamas argumentas- anhidrito šachtose bus galima slėpti atomines atliekas, o tai jau baisu. Labai baisu. O kas jas ten slėps? Gal ateiviai? Ir dar. Parengtiniai išvalgyta jau 545,0 mln.t druskos klodai, 142,0mln.t. geležies rūdos su Fe>45%. Tai pati kokybiškiausia geležies rūda. Kodėl negalima statyti dviejų naujų hidroelektrinių ant Nemuno? Na , gamtą saugo, juk teks užlieti pievų kiek tai hektarų..... ,,Draudėjams“ sakoma- Lietuvoje dirvonuoja virš milijono hektarų žemės. Ne , vistiek negalima...nes kas gi tada degins mazutą ir dujas, jei elektrą gaminsim iš vandens????? Bet juk deginat mazutą ir dujas dūmais teršiame gamtą! Beje, pasvarstykim, ar dabar , siautėjant visokiems ,,uždraudėjams‘,būtų galima pastatyti Jonavos ACHEMĄ, Kėdainių trąšų gamyklą, Mažeikių naftą? Nei vienos iš jų statyba nepajudėtų iš mirties taško.

Lėlininkas

Lėlininkas portretas
Marionetės fizionomija.

Shinigami

Shinigami portretas
Nelabai supratau kuriai daliai bus skelbiamas konkursas. Paieškai? Žvalgybai? Ar eksploatacijai? Jei eksploatacijai bus skelbiami konkursai tai kas tada atlikinės paieškas ir žvalgybą? Valstybė? Juk joks verslininkas nekiš savų lėšų ten kur nebus tikras, kad galės užsiimti veikla. Jei aš atliksiu paiešką ir žvalgyba ir ten surasiu žvyro 6 ha, tada negalėsiu jų eksploatuoti nes reiks rengti konkursą kurio galių ir nelaimėti. Kitas variantas visi verslininkai žvalgys plotus nedidesnius kaip 5 ha ir juos eksploatuos. Pradėjus kasti šalia išsižvalgai kitus 5 ha ir kasi sau be konkurso.

stasys

stasys portretas
jau beveik zinau kas laimes konkursus :)

Galerijos

Daugiau straipsnių