Apleistų sklypų savininkams grės didesni mokesčiai

Jau 2011 metų pabaigoje kai kurių žemės sklypų savininkai su žemės mokesčio sąskaita sulauks įspėjimo, jog aplaidžiai tvarkantis po metų teks mokėti trečdaliu brangiau, o per trejetą metų apleistų sklypų savininkams išaugs iki 20 kartų - taip siekiama dirvonuojančias žemes gražinti jas dirbantiems.

Kitą savaitę žemės ūkio ministro Kazio Starkevičiaus įsakymu sudaryta darbo grupė turi pateikti savo siūlymus dėl žemės verčių žemėlapių taikymo apskaičiuojant žemės mokestį už nedeklaruotus privačios žemės sklypus, trečiadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Politikai tikina, kad sprendimai bus priimti dar šių metų rudens sesijoje.

Nors, kaip tvirtina specialistai, šiuo žingsniu nesiekiama papildyti biudžeto, neoficialiais skaičiavimais, papildomai apmokestinus maždaug 0,5 mln. hektarų piktžolėmis apžėlusios žemės plotą, į biudžetą papildomai subyrėtų kelios dešimtys milijonų litų.

Be to, išaugus mokesčiams, lengviau žemę išsinuomotų ją dirbantys ūkininkai, o per padidėjusią pieno ir mėsos gamybą bei jų eksportą, sukurtas darbo vietas į valstybės iždą taip pat byrėtų papildomos pajamos. Sutvarkyti sklypai keltų tiek pačios žemės, tiek joje esančių statinių vertę, pagyvėtų žemės rinka.


Šiame straipsnyje: žėmės ūkisžemė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių