Apklausa: pirkėjų elgesį pakeitė kilusi panika dėl bakterijų daržovėse

Vokietijoje prieš kelias savaites kilusi panika dėl E.coli bakterijų paveikė ir Lietuvos didmiesčių gyventojų įpročius: daugiau nei pusė gyventojų daržovių dabar valgo mažiau.

Savaitraščio "Veidas" skelbiamos "Prime Consulting"apklausos duomenimis, mažiau daržovių ėmė valgyti 54,2 proc. didmiesčių gyventojų, o įpročių nekeitė 35,4 proc. apklaustųjų.

Anot "Veido", akivaizdu, kad vis labiau chemizuotas žemės ūkis ir maisto pramonė labai rūpi lietuviams. Jie sunerimę, kad sveikatai nepalankių maisto priedų yra mėsos gaminiuose ir prieskoniuose bei padažuose.

"Dalis apklaustųjų ironiškai teigia, kad mėsos gaminiuose dažnai mėsos ir nerasi, tik cheminius priedus ir pakaitalus", - teigė nuomonės tyrimų bendrovės vadovas Saulius Olencevičius.

Daugiausiai, arba 40,6 proc. respondentų teigė, kad daugiausiai cheminių priedų yra mėsos gaminiuose, 27,6 proc. - prieskoniuose ir padažuose, 17 proc. - vaisiuose ir daržovėse, 12,2 proc. - duonos ir pyrago gaminiuose, 2,6 proc. - pieno produktuose.

Savaitraščio "Veidas" užsakymu 500 didiųjų Lietuvos miesto gyventojų apklausą birželio 13-15 dienomis atliko tyrimų ir konsultacijų bendrovės "Prime consulting".


Šiame straipsnyje: E.coliaukosdaržovėsAgurkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas

jonas portretas
šiltnamyje daržovės tuoj užaugs - atsivalgysiu, braškių jau pilna burna atsivalgėm - savų be chemijos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių