Apklausa: padaugėjo manančiųjų, kad būsto kainos Lietuvoje nesikeis

Lietuvos gyventojų, manančių, kad būsto kainos artimiausiu metu Lietuvoje nesikeis, pernai gruodį, palyginti su rugsėjo mėnesiu, padaugėjo 6 procentiniais punktais iki 40 proc., rodo SEB banko užsakymu atlikta apklausa.

Palyginamuoju laikotarpiu 5 procentiniais punktais iki 27 proc. sumažėjo manančiųjų, kad būsto kainos per ateinančius 12 mėnesių kils, o galvojančiųjų, kad būsto kainos šalyje kris, sumažėjo 1 punktu iki 22 proc., teigiama banko pranešime.

"Tokius kainų stabilizavimosi lūkesčius galima vertinti kaip palankius tiems, kas turi planų įsigyti gyvenamąjį būstą: viena vertus, nebegresia pavojus skubant neracionaliai įsigyti būstą, kol dar labiau nepabrango, kita vertus, silpnėja motyvai atidėlioti pirkinį laukiant, kol kainos dar labiau nukris“, – sakė SEB banko šeimos finansų ekspertė Julita Varanauskienė.

Lyginant apklausos rezultatus trijuose didžiuosiuose miestuose, matyti, kad manančiųjų, jog kainos per artimiausius dvylika mėnesių nesikeis, daugiausia buvo Kaune (43 proc.), mažiausia – Vilniuje (39 proc.). Vilniuje ir Klaipėdoje laukiančiųjų kainų kilimo (atitinkamai 31 proc. ir 29 proc.) kur kas daugiau negu manančiųjų priešingai (atitinkamai 22 ir 19 proc.). Kaune gyventojų, įsitikinusių, kad kainos kris, ir manančių, kad kainos kils, dalys buvo apylygės (atitinkamai 27 proc. ir 24 proc.).

Tokios pat gruodį atliktos apklausos Latvijoje rezultatai parodė, kad 39 proc. Latvijos gyventojų manė būsto kainas kilsiant, 13 proc. – krisiant, 30 proc. – išliksiant tokias pat. Latvijoje nuo rugsėjo iki gruodžio gyventojų nuomonė beveik nepasikeitė.

Apklausą Lietuvoje atliko Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinkos ir visuomenės nuomonės tyrimų bendrovė „Baltijos tyrimai“ gruodžio 7-14 dienomis. Iš viso apklausta 1040 15–74 metų Lietuvos gyventojų.


Šiame straipsnyje: NTbūstasdaugiabučiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

man atrodo

man atrodo portretas
kad visiems jau dzin' tos apklausos ir NT tema aplamai nebeidomi

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
dabar 3 kamb 64m2 butą su baldais pardavinėja už 77000...ir niekas neperka...manau, greit jis kainuos 47 000

jo

jo portretas
Tokiu mazu kainu daugiau niekados nebus ,bet bus skaudziausia kai zenkliai soktels kainos ir zmones nebeikas ,tai jau buvo pries krize kai uz senienas mokejo po puse milijono geresneja vietuoja ,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių