Apklausa: lito ir euro santykis iki euro įvedimo keisis

Daugiau nei pusė Lietuvos gyventojų įsitikinę, kad iki euro įvedimo Lietuvoje lito ir euro santykis pasikeis.

55 proc. gyventojų nuomone, iki euro įvedimo lito vertė euro atžvilgiu sumažės, o 5 proc. - padidės, rodo BNS užsakymu rinkos tyrimų bendrovės RAIT liepos mėnesį atlikta apklausa.

Tikinčiųjų, kad iki euro įvedimo Lietuvoje lito vertė euro atžvilgiu padidės, daugiau buvo tarp 15-24 metų amžiaus šalies gyventojų.

18 proc. respondentų teigė, kad lito ir euro santykis nesikeis. Tokios nuomonės dažniau laikėsi apklaustieji su aukštuoju išsimokslinimu, taip pat gyventojai, kurių vieno šeimos nario pajamos per mėnesį viršija 1,5 tūkst. litų.

22 proc. respondentų sunku buvo atsakyti, ar keisis ir kaip keisis euro bei lito santykis iki euro įvedimo. Nuomonę šiuo klausimu sunkiau buvo išreikšti 65-74 metų gyventojams bei žmonėms su pradiniu ar pagrindiniu išsilavinimu.

Lito ir euro santykis šiuo metu yra 3,4528 lito.

RAIT liepos 18-23 dienomis apklausė daugiau nei tūkstantį 15-74 metų amžiaus nuolatinių Lietuvos gyventojų.

Eurą Lietuva, manoma, įsives ne anksčiau kaip 2012-2013 metais, nors šalies valdžia tvirtina, jog realu jį įvesti jau 2010-aisiais. 

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS" sutikimo draudžiama. 


NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių