Apklausa: dirbti senatvėje galvoja kas penktas lietuvis

Visuomenės nuomonės tyrimas atskleidė, kad 18 proc. 25-40 metų amžiaus Lietuvos gyventojų išėję į pensiją planuoja ir toliau dirbti, o dar beveik du trečdaliai apklausos dalyvių tokios galimybės kol kas neatmeta.

41 proc. lietuvių senatvėje dirbtų turėdami patinkantį ir gerai apmokamą darbą, o kas ketvirtas gyventojas – tik priverstas aplinkybių. Darbo senatvėje galimybė visiškai neįtikima atrodo tik trims nuošimčiams respondentų, rodo  „Compensa Life Vienna Insurance Group SE” tyrimas.

Savo pasiryžimu darbuotis sulaukus pensinio amžiaus išsiskiria valstybinių institucijų darbuotojai. Džiaugtis užtarnautu poilsiu neskubės beveik kas trečias valstybės tarnautojas. Manančių, kad amžius darbui ne kliūtis - nemažai ir tarp verslo konsultantų, reklamos bei viešųjų ryšių specialistų (24 proc.).

Didžiausi darbo senatvėje skeptikai, apklausos duomenimis, yra transporto bei logistikos ir finansinio tarpininkavimo srities specialistai. Dirbti sulaukus pensinio amžiaus pasiryžęs kas dešimtas transporto sektoriaus darbuotojas ir 8 proc. finansinio tarpininkavimo atstovų. Be to, šie darbuotojai dažniau nei statistinis lietuvis visiškai nemato poreikio ar galimybių tęsti karjerą būdami garbaus amžiaus.

Informacinių technologijų specialistams labiausiai iš visų profesijų atstovų svarbi gera darbovietė svarstant galimybę dirbti senatvėje (daugiau nei pusei šių darbuotojų), o pedagogai ir mokslo darbuotojai išsiskiria savo pasiryžimu dirbti išėję į pensiją tik priversti aplinkybių (41 proc. jų).

Tyrimas taip pat atskleidė, kad išsaugoti užimtumą senatvėje labiausiai linkę 1200 litų ir didesnes mėnesines pajamas gaunantys asmenys. Senatvėje save dirbančius regi 20 proc. šių gyventojų. Tuo tarpu, tvirtai apsisprendusių nedirbti daugiausia tarp asmenų, gaunančių minimalias pajamas (iki 500 litų per mėnesį). Senatvę skirti tik poilsiui ketina 4 proc. jų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V ASE

V ASE portretas
Nesupykit jaunimas isdirbau 50 m ,bet atejo laikas i pensija dar noriu dirbti esu energingas .Atejo jauni zmones dirbame paromis ,nepatikesit nesmeiziu ateje i darb jaunimas pirmiausia pasikloja loveles ir jau 8 val ryto sukrite budi ,.MUMS SENIEMS DARBUOTOJAMS KELIA JAUNIMO TINGINYSTES AR NUOVARGIO NEPASITENKINIMA .tAIP kad jaunime nesmeisk seniu jie dirbo nuo sirdies o jus is reikalo

busimas pensininkas

busimas pensininkas portretas
reikes dirbti koki darba, nes is pensijos tikrai nepragyvensiu

Paprastai

Paprastai portretas
Dirba- kvailiai o užsidirba- išmintingi.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių