Apklausa: didmiesčių gyventojai stengiasi pirkti tik lietuviškus maisto produktus

Europoje prasidėjus žarnyno infekcijų protrūkiui, į lietuviškus vaisius ir daržoves atsigręžė dar daugiau žmonių, atskleidė apklausa.

Savaitraščio "Veidas" užsakymu tyrimų ir konsultacijų bendrovės "Prime consulting" atliktos didmiesčių gyventojų apklausos duomenimis, daugiau nei pusė apklaustųjų stengiasi pirkti tik lietuviškus maisto produktus: 34,6 proc. žmonių nurodė, kad mieliau perka lietuviškus maisto produktus, bet užsienietiškas pramonines prekes, o 16,2 proc. - tiek pramonės prekes, tiek maisto produktus mieliau renkasi lietuviškus.

13,8 proc. respondentų nurodė mieliau perkantys užsienietiškus maisto produktus ir pramonines prekes, 5,4 prc. - užsienietiškus maisto produktus, bet lietuviškas pramonines prekes.

Kokį maistą perka - lietuvišką ar užsienietišką, nerūpi maždaug ketvirtadaliui respondentų.

Į klausimą, kas Lietuvoje labiausiai lemia kainų didėjimą, beveik trečdalis - 31,6 proc. - apklaustųjų atsakė, jog prekybininkų godumas.

Ketvirtadalis (25,4 proc.) respondentų mano, kad augančias maisto kainas lemia dideli mokesčiai (25,4 proc.), maisto produktų ir pramoninių prekių gamintojų godumas (16,8 proc.), didėjančios žaliavų kainos (7 proc.), pasaulinės tendencijos (4,2 proc.).

"Prime consulting" 500 Lietuvos didžiųjų miestų gyventojų apklausė gegužės 30 - birželio 1 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių