Apeliacinis teismas: Ukmergės rajono savivaldybė pagrįstai nutraukė atliekų tvarkymo konkursą

Olandijos investicinės bendrovės "Corzona Holding NV" valdomai vienai didžiausių Vilniaus komunalinių paslaugų bendrovei "VSA Vilnius" (buvusi "Vilniaus specialus autotransportas") teisme nepavyko įrodyti, kad Ukmergės rajono savivaldybės neteisėtai nutraukė atliekų tvarkymo konkursą.

Lietuvos apeliacinis teismas (LAT) antradienį nusprendė palikti nepakeistą 2010 metų rugsėjo 14 dienos Vilniaus apygardos teismo sprendimą, kuriuo buvo atmestas "VSA Vilniaus" prašymas tęsti komunalinių atliekų tvarkymo 2010-1014 metais konkursą.

Ukmergės rajono savivaldybė, gavusi Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) leidimą, 2010 metų sausio 14 dieną nutraukė konkursą.

VPT leido nutraukti konkursą, nes pasikeitė data, nuo kurios pradedamos rinkti vietinės rinkliavos už komunalinių atliekų surinkimą. Skelbime apie viešąjį pirkimą buvo nurodyta, kad jos bus pradėtos rinkti nuo sausio 1-osios, o vėliau savivaldybės taryba nusprendė šią datą pakeiti į balandžio 1-ąją. Savivaldybės teigimu, dėl to lėšos, skirtos atliekų tvarkymui, sumažėjo apie 30 procentų.

"VSA Vilnius" mano, kad VPT sprendimas buvo neteisėtas ir todėl siekė jo panaikinimo. "VSA Vilniaus" teigimu, priėmus jos pasiūlymą, kurio kaina konkurse buvo mažiausia, savivaldybė per mėnesį būtų sutaupiusi apie 100 tūkst. litų.

"VSA Vilnius" konkurse siūlė 149,69 lito kainą už vienos tonos komunalinių atliekų sutvarkymą.

Konkurse taip pat dalyvavo didžiausiai Baltijos šalyse nekilnojamojo turto priežiūros grupei "City Service" priklausanti komunalinių paslaugų, šiukšlių tvarkymo bendrovė "Ecoservice", atliekų surinkimu užsiimančios "Ukmergės versmė" ir "Dzūtra".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nepasiduokit

Nepasiduokit portretas
Nepasiduokit VSA, nes pasigylinus yra prie ko prikibti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių