Apdovanotos pažangiausios Lietuvos žinių ekonomikos įmonės

Šiandien Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė įteikė apdovanojimus pažangiausioms šalies žinių ekonomikos įmonėms.

„Žinių ekonomikos įmonės 2010“ apdovanojimai įteikti bendrovėms „Šviesos konversija“, „Precizika Metrology“, „Arginta“ ir „Rūta“.  

Prezidentūroje trečią kartą įteiktas ir „EKSMOS“ grupės įsteigtas sėkmingiausiai dirbančios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimas. Jis šiemet atiteko piratavimo reiškinį internete ir kituose elektroniniuose tinkluose stebinčiai ir šiuos duomenis analizuojančiai bendrovei „DtecNet“.

Bendrovės „Šviesos konversija“ ir „Precizika Metrology“ pažangiausiomis aukštųjų technologijų sektoriaus įmonėmis pripažintos už inovatyvių produktų kūrimą ir diegimą rinkoje bei puikų mokslo ir verslo bendradarbiavimo pavyzdį.

Bendrovei „Arginta“ apdovanojimas skirtas įvertinus jos aktyvų bendradarbiavimą su mokslu ir pažangių technologijų diegimą paslaugų sektoriuje. Bendrovė „Rūta” pažangiausia tradicinio sektoriaus įmone pripažinta už sėkmingą naujų produktų kūrimą ir jų diegimą.

Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimuose šiemet varžėsi beveik 20 įmonių, veikiančių nuo 2005 m. Sėkmingiausia pripažintai įmonei „DtecNet“ atiteko „EKSMOS“ grupės įsteigtas 10 tūkst. litų piniginis prizas.

„Kasmet atrandame puikių jauno verslo sėkmės pavyzdžių, kuriais galime drąsiai didžiuotis. Šie apdovanojimai yra tik nedidelis impulsas siekiant paskatinti ir pagirti tiek esamus, tiek būsimus Lietuvos verslo lyderius, tačiau tikime, kad kelyje į pažangą svarbus kiekvienas žingsnis“, - teigia Edgaras Leichteris, asociacijos „Žinių ekonomikos forumas“ direktorius.

Kandidatuoti „Žinių ekonomikos įmonės 2010“ apdovanojimuose buvo pakviesta daugiau kaip 1500 įmonių. Paskutiniame atrankos etape varžėsi penkios aukštųjų technologijų įmonės – „Baltijos programinė įranga“, „CID Baltic“, „ERP“, „Precizika Metrology“, „Šviesos konversija“, penkios paslaugų sektoriaus įmonės – „Arginta“,  „Blue Bridge“, „PricewaterhouseCoopers“,  „Simple Green Baltic“, „Sintagma“ ir trys tradicinės pramonės įmonės – „Baltic vairas“, „Rūta“ ir „Šviesa“. 

Sėkmingiausios jaunos aukštųjų technologijų įmonės apdovanojimų paskutiniame etape varžėsi penkios įmonės: „Aksonas“, „ART21“, „DtecNet“, „Satgate“ ir „TOBE GPS“.

 „Žinių ekonomikos įmonės“ apdovanojimų pagrindinis rėmėjas – Danske Bank A/S Lietuvos filialas, partneriai – „EKSMOS“ grupė, dienraštis „Verslo žinios“ ir portalas „VZ.lt“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių