„Anykščių vynas“ ruošiasi atleisti darbuotojų

Įmonių grupės "Alita" antrinė įmonė "Anykščių vynas" ruošiasi darbuotojų atleidimui.
Bendrovės vadovė Violeta Labutienė tik iš žiniasklaidos priemonių sužinojusi, jog keičiasi jos vadovaujamos įmonės savininkai, dideliu optimizmu netryško.

„Neturime jokių naujų nurodymų“, - ketvirtadienį Anykščių laikraščiui „Anykšta“ sakė V.Labutienė.

Gamykloje dabar dirba 149 žmonės, o netrukus, pasak laikraščio, prasidės nauja atleidimų iš darbo banga, kuriai ruoštasi dar prieš savininkų kaitą. Kol kas atleidimo iš darbo lapeliai darbuotojam dar nėra padalinti, tačiau netrukus nemažai žmonių juos gaus.

„Blogai, labai blogai. Siekiame išgyventi“, - kalbėjo direktorė.

„Swedbank“ antrinė investicijų įmonė Šveicarijoje „FR&R Invest“ už skolas perima kontrolinius įmonių grupės „Alita“ ir „Anykščių vyno“ akcijų paketus. Bankas valdys 84 proc. grupės akcijų, o 14 proc. akcijų liks buvusiam pagrindiniam savininkui Vytautui Junevičiui. Bankas akcijas įsigis užskaitant 91 mln. litų skolą.

Įmonių grupės "Alita" finansinė situacija tapo sudėtinga po to, kai pernai Serbijos privatizavimo agentūra nutarė atšaukti alaus daryklos "Beogradska Industria Piva" (BIP) privatizavimo sandorį, kuriuo 51,9 proc. įmonės akcijų parduota "Alitos" ir Švedijos "United Nordic Beverages" konsorciumui. BIPprivatizavimo sandorį finansavo "Swedbank", kuriam įmonių grupė "Alita" yra skolinga apie 168 mln. litų.
Įmonių grupės „Alita“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Papildomajame prekybos sąraše, penktadienį akcijų uždarymo kaina buvo 0,125 euro.


Šiame straipsnyje: Anykščių vynasatleidimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

senas Kaunietis

senas Kaunietis portretas
Sodai lūžta obuoliais,vaisiais-perkame visokius DŽINGASUS iš Europos,o savo sodo gėrybes ir skaniausius vaisius-metam į savartyną.Dasigyventa.O Anykščiai gerą produktą,tikrai moka pagamint.Kur nepaskaitysi-visus atleidžia.Tai kas gi dirbs mano ponai???P.S.Nuo nepriklausomybės atkūrimo,darbo LT taip ir neturėjom.Gelbėjo taip vadinama emigracija.Vat tau,kad nori.............

Gabiausias

Gabiausias portretas
Kokia čia bėda, atleis iš darbo, ieškos kitur. Gyvename juk ES, tai darbo ES pilna.

jo

jo portretas
tam ir buvo atleistas senasis direktorius, kad galima būtų sunaikinti įmonę-konkurentą. Čia manu pasistengė tokios naujosios įmonės-perpilstytojos kaip "Boslita", "Itaina". Viskas juk pas mus daroma taip, kad neliktų konkurencijos.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių