Antradienį planuojama pradėti teikti paslaugas buvusiems ŪB klientams

Nuo antradienio vidurdienio buvusio Ūkio banko klientams paslaugas atnaujinantis Šiaulių bankas per šią savaitę planuoja atidaryti 25 žlugusio banko skyrius. Tai pirmadienį spaudos konferencijoje pranešė Šiaulių banko administracijos vadovas Audrius Žiugžda.

„Per savaitę iš viso atnaujinsime 25 Ūkio banko skyrių darbą, juose klientas galės naudotis visomis paslaugomis“, - sakė jis.

Anot jo, Šiaulių bankas įdarbino daugiau nei 200 Ūkio banko darbuotojų. Kiek dar numatoma įdarbinti Ūkio banko darbuotojų, A.Žiugžda sakė kol kas negalintis pasakyti – esą bus plečiamasi „pagal poreikį“.

„Vakar vėlai vakare mes pasirašėme dokumentus su laikinuoju Ūkio banko administratoriumi dėl darbo atnaujinimo, dėl visų dalies turto ir įsipareigojimų perdavimo Šiaulių bankui. Ketiname rytoj 12 valandą pradėti teikti pirmąsias paslaugas Ūkio banko klientams, bus atidaryti pirmieji 6 Ūkio banko skyriai“, - sakė Šiaulių banko vadovas.

A.Žiugžda tvirtino, jog indėlininkų sutartys ir toliau galios tomis pačiomis sąlygomis.

„Visos palūkanos tokios, kokios yra numatytos Ūkio banko sutartyse pagal tuos terminus ir palūkanas jos galioja. Jeigu nėra būtinybės nutraukti indėlio sutarties anksčiau laiko, tai to rekomenduočiau klientams ir nedaryti, nes tokiu atveju  jie praras visas palūkanas. (...) Kie jų nutekės, tiek nutekės. Mes negalime daryti įtakos žmonėms sprendimams. Kiekvienas gali spręsti, ką daryti su pinigais“, – kalbėjo Šiaulių banko vadovas.

Jo teigimu, nuo antradienio pradėsiantys veikti Ūkio banko skyriai iš pradžių aptarnaus tik privačius klientus. Anot jo, verslo klientai savo lėšomis galės pradėti disponuoti per Ūkio banko internetinę bankininkystės sistemą, kuri taip pat pradės veikti nuo antradienio vidurdienio.

Pasak banko vadovo, atidarius 25 Ūkio banko skyrius, Šiaulių bankas taps antras didžiausias bankas šalyje pagal valdomą skyrių skaičių. Anot jo, iš viso Ūkio bankas turėjo 60 skyrių.

„Visų neketiname atidaryti. Ir Šiaulių bankas turi labai daug skyrių – panašų skaičių, kaip buvęs Ūkio bankas. Todėl nėra prasmės atidaryti visus skyrius. Šiandien esame nusprendėme atidaryti 25 skyrius, ir būsime pagal skyrių skaičių turbūt antras bankas Lietuvoje“, – sakė A.Žiugžda, pridūręs, jog taip Šiaulių banko tinklas išsiplės iki 80 skyrių.

A.Žiužgda sakė, jog Šiaulių bankas šiuo metu yra gavęs maždaug 10 tūkst. buvusių Ūkio banko klientų prašymų išduoti mokėjimo korteles.

 


 

Veiklą atnaujinusiuose buvusiuose Ūkio banko skyriuose tik privatūs klientai galės:
atlikti mokėjimus litais ir eurais (be valiutos keitimo operacijų) į kitus Lietuvoje registruotus ir užsienio bankus;
litais ir eurais įnešti ar išsigryninti pinigų (be valiutos keitimo operacijų) - grynųjų pinigų išėmimo operacijoms laikinai bus taikomi dienos limitai iki 20 tūkst. litų;
naudotis indėlių aptarnavimo paslauga.

Paslaugos internetu per „Eta banką“
Jau nuo rytojaus buvusiems Ūkio banko klientams bus sudarytos sąlygos naudotis ir internetinės bankininkystės paslaugomis. Per „Eta banką“ privatūs ir verslo klientai galės naudotis šiomis paslaugomis:
atlikti mokėjimus litais ir eurais (be valiutos keitimo operacijų) į kitus Lietuvoje registruotus ir užsienio bankus;
sumokėti mokesčius už komunalines paslaugas ir įmokas už kitas paslaugas;
naudotis savo lėšomis (indėliais, banko sąskaitomis).

Indėliai
Buvusių Ūkio banko klientų drausti terminuotieji indėliai bus administruojami Šiaulių banke - jiems iki indėlio sutarties termino pabaigos galioja tos pačios sąlygos ir palūkanos, kurios buvo nustatytos Ūkio banke. Todėl jeigu nėra svarbių priežasčių, indėlininkams nėra būtina skubėti į paslaugų teikimą atnaujinusius buvusius Ūkio banko skyrius ar imtis kitų veiksmų. Indėliams, kuriems numatytas automatinis pratęsimas, bus taikomos tuo metu Šiaulių banke galiojančios indėlių palūkanų normos.

Kredito įmokos
Šiaulių bankui perduoti buvę Ūkio banko klientai, turintys kreditinių įsipareigojimų, nuo kovo 5 d. galės savo sąskaitas ir kreditinius likučius  jose matyti elektroninės bankininkystės sistemoje „Eta bankas“ - klientai ir toliau turi vykdyti savo įsipareigojimus ir pagal nustatytus grafikus atlikti mokėjimus į savo kredito sąskaitas, kaip jas mokėjo iki moratoriumo paskelbimo Ūkio bankui.

Individualūs seifai
Privatūs bei verslo klientai, naudojęsi individualių seifų paslauga, ir toliau galės ja naudotis tuose buvusio Ūkio banko skyriuose, kuriuos atidarys Šiaulių bankas. Klientai, kurie nuomojosi individualius seifus neatidaromuose Ūkio banko skyriuose, nutraukti individualių seifų nuomos sutarčių ir atsiimti seife saugomo turto laikinai negali. Apie šių individualių seifų aptarnavimą informuosime atskirai.

Antradienį atidaromi skyriai
Nuo rytojaus  klientai bus pradėti aptarnauti šešiuose Ūkio bankui anksčiau priklausiusiuose padaliniuose:

Alytaus filiale Jotvingių g.7 A
Kauno filiale Laisvės al. 80 / Maironio g. 26
Kalniečių KAS Savanorių pr. 375
Klaipėdos Naujakiemio KAS Taikos pr. 101
Ukmergės filiale Kęstučio a. 7
Vilniaus filialas Vilniaus g. 28 / Benediktinių g. 2

Bei devyniuose Šiaulių banko skyriuose, kuriuose veiks Ūkio banko informacinė sistema ir bus įrengtos specialios darbo vietos buvusiems Ūkio banko klientams aptarnauti:

Druskininkų filialas M. K. Čiurlionio g. 111
Plungės KAS Telšių g. 1-2 A
Rokiškio KAS Vytauto g. 1
Šiaulių filialas Vilniaus g. 193
Centro KAS Vilniaus g. 167
Šilutės filialas Lietuvininkų g. 17
Tauragės KAS Vytauto g. 76
Utenos filiale Utenio a. 22
Visagino KAS Parko g. 7

Tačiau jau ir šiuo metu buvę Ūkio banko klientai gali kreiptis į visus Šiaulių banko skyrius ir sudaryti naujas paslaugų teikimo sutartis su Šiaulių banku, kad be apribojimų galėtų naudotis visomis bankinėmis paslaugomis. Privatūs klientai prašymus dėl lėšų iš buvusių jų sąskaitų Ūkio banke perkėlimo į Šiaulių banką, naujų sąskaitų atidarymo Šiaulių banke  bei „SB linijos“ sutarties sudarymo gali pateikti visuose Šiaulių banko skyriuose.

Informacija
Visa buvusiems Ūkio banko klientams aktuali informacija skelbiama tinklapiuose: www.sb.ltwww.ub.ltwww.lb.lt bei klientų aptarnavimo telefonais: Šiaulių banko klientų bendrąja informavimo linija tel. 8 700 55055 bei specialia nemokama telefono linija tel. 8 800 10007 (skambinantiems iš Lietuvos) ir tel. +370 37 395 532 (skambinantiems iš užsienio).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių