Antradienį – 2012 metų pajamų deklaravimo pradžia

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) antradienį skelbs 2012 metų gyventojų pajamų deklaravimo pradžią - bus pateikta 1,5 mln. preliminarių deklaracijų. Gyventojai jau galės deklaruoti savo 2012 metų pajamas ir turtą.

„Tai kone visa Lietuva - beveik kiekvienas galės deklaruoti“, - BNS sakė VMI atstovas Darius Buta.

Pradėti deklaruoti pajamas galima nuo sausio 1 dienos, tačiau gyventojų patogumui paprastai pateikiamos preliminarios deklaracijos. Anot D. Butos, šiemet bus pateiktas rekordinis tokių deklaracijų skaičius - pirmaisiais metais jų būdavo pateikiama tik apie 400 tūkst.

D. Buta teigė, kad dažniausiai deklaracijos pateikiamos kovo viduryje, kai inspekcija gauna informacijos iš darboviečių.

Deklaruoti pajamas, kaip ir anksčiau, gali gyventojai, kurie nori pasinaudoti mokesčių lengvata ir susigrąžinti dalį išlaidų, pavyzdžiui, už anksčiau paimtas būsto paskolas, gyvybės draudimo įmokas, už įmokas į pensijų fondus, už pirmąsias studijas ir pirmą profesinį mokymą.

VMI pernai gavo apie 820 tūkst. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) deklaracijų, beveik 62 tūkst. turto deklaracijų ir beveik 512 tūkst. prašymų skirti paramai iki 2 proc. ir 1 proc. politinėms partijoms. Mokesčių mokėtojų prašė grąžinti daugiau nei 215 mln. litų GPM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Moketojas

Moketojas portretas
Tegul mokesciu ispekcija irgi nepamirsta ,tie kurie sumokejo perdaug ,kad privalo grazinti, bet kazkodel nepranesa ,tai taspats kaip vagyste

ddr

ddr portretas
Na va, reiskias Lietuvoje teliko apie 2 mln gyventoju
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių