Antano Griciaus autotransporto įmonė už savo lėšas įsigijo 20 naujų vilkikų

Pernai šoktelėjus apyvartai ir daugiau kaip 5 kartus išaugus pelnui, Antano Griciaus autotransporto įmonė ir šiemet tikisi rekordų - jau investuoja į transporto priemonių parko atnaujinimą.

Šių metų pradžioje įsigyta 20 naujų vilkikų ir tiek pat šaldytuvų, tačiau į bankus dėl paskolų nesikreipta, penktadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Kol kas perkame savomis lėšomis, turime banko pasiūlymą, patvirtintą kredito liniją, bet kol kas nesinaudojame. Juk jei būtume tuos vilkikus, kurie sudegė, pirkę išperkamąja nuoma, būtume turėję iškart bankui atiduoti vien už vilkikus 4,7 mln. litų", - kad stengiamasi verstis savomis lėšomis, tvirtina A. Gricius.

Atsižvelgiant į padėtį rinkose, rudenį numatoma dar papildyti parką ir išplėsti iki 300 vilkikų ir 400 puspriekabių. Tačiau jau dabar, įmonės vadovo teigimu, susiduriama su rimtu vairuotojų stygiumi. Šiuo metu įmonė galėtų įdarbinti apie 50 vairuotojų, visa bėda, kad "nėra ką darbinti".

"Atsigavo Rusijos rinka, iš karto rezultatai kitokie, Vakaruose būtų tik perpus toks pelningumas", - lygina autotransporto įmonės savininkas.

Įmonės krovinių gabenimas Rusijoje sudaro apie 70 proc. viso vežimo.

A. Griciaus autotransporto įmonės apyvarta pernai šoktelėjo apie 30 proc., o ikimokestinis pelnas siekė 12,638 mln. litų, 2009 metais įmonė uždirbo 2,268 mln. litų pelno.

Pernai spalį sudegus "DFDS Lisco" keltui "Lisco Gloria" A.Griciaus įmonė patyrė apie 6 mln. litų nuostolių, jie vis dar nėra atlyginti.


Šiame straipsnyje: vilkikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

d3

d3 portretas
Normalius atlyginimus duotų, atsirastų ir darbuotojų.

d

d portretas
Visiems aišku iš kur tas pelnas, tai gal pats laikas būtų pradėti ir vairuotojams mokėti normalias algas (ir ne vokeliuose).

petriukas

petriukas portretas
nors 1000 vilkikų pirkite-jei nemokėsite vairuotojams padorių algų-kas juos vairuos.Gal latrai-perėjūnai? O naujus automobilius tokie "asai" greitai "patvarkys".O be to,kaip žinau,tokios kategorijos vairuotojų niekas neruošia.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių