Anglijoje ir Velse ketinama atleisti 40 tūkst. policininkų

Didžiojoje Britanijoje darbo gali netekti maždaug 40 tūkst. policijos pareigūnų. Tai susiję su planais biudžeto išlaidas šiuose regionuose mažinti 25 proc., praneša BBC naujienų tarnyba.

Britanijos policijos federacijos pirmininkas Polas Makiveris (Paul McKeever) pabrėžė, kad tokie valdžios planai neišvengiamai prives prie nusikalstamumo padidėjimo. Jo nuomone, toks prastas ir ideologinis ekspertų patarimas vyriausybei gali turėti labai skausmingų pasekmių: policija bus „sugniuždyta“, o visuomenė – mažiau saugi. „Nusikalstamumas tikrai gali padidėti“, – sakė P. Makiveris.

Toks policijos pareiškimas didina spaudimą Jungtinės Karalystės valdžiai peržiūrėti išlaidų mažinimo planus. Tikimasi, kad tai sukels piktą visuomenės reakciją, kuri privers valdžią policijos reikalus vertinti kaip išimtinį atvejį.

Britanijos policijos reikalų ministras Nikas Herbertas (Nick Herbert) ragina nekelti triukšmo bent jau iki lapkričio mėnesio, kai bus paskelbti galutiniai planai. Jo teigimu, 40 tūkst. yra preliminarus skaičius, o policijos federacija tiesiog spekuliuoja šia tema.

„Turime būti atsargūs ir neteikti pasiūlymų, kurie jaudina visuomenę, – sakė ministras. – Policijai ir toliau bus skiriama daug pinigų. Tačiau ir čia reikia taupyti, mums tai yra visiškai aišku.“


Šiame straipsnyje: policijaBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių