Analitikai: statybų sektorius šiemet nebekris

Analitikai prognozuoja, kad po dar vieno nuosmukio 2012 metais šiemet statybos sektorius nebekris ir išlaikys praėjusių metų apimtį.

"Didesnis praėjusiais metais išduotas statybos leidimų skaičius leidžia tikėtis, kad statybos sektorius šiemet atsities. Optimizmo įlieja ir įsibėgėjanti daugiabučių namų renovacija. Kita vertus, šalies nedarbo lygis išlieka gana aukštas, pajamos kyla lėtai, tad gyvenamojo būsto paklausa ypatingo atsigavimo nerodo. Spartesniam statybų atsigavimui ir toliau trukdys neapibrėžtumas dėl euro zonos skolų krizės. Statybos sektoriui išliks aktuali ir darbo jėgos trūkumo problema„, - “Verslo žinioms" sakė SEB banko vyriausioji analitikė Vilija Tauraitė.

„Šiemet statybų apimtis nebus mažesnė kaip 2012 metais, yra europinių pinigų likučių, daugėja privataus sektoriaus užsakymų. O valstybės investicijų programa, deja, nepajudėjo nė per milimetrą“, - sakė Lietuvos statybininkų asociacijos prezidentas Adakras Šeštakauskas.

Jo skaičiavimais, beveik 70 proc. statybų pajamų ateina iš ES struktūrinių fondų, 10 proc. - valstybės investicijų, 20 proc. - privataus sektoriaus.

 


Šiame straipsnyje: statybosanalitikaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių