Amerikiečiai Lietuvoje pradeda skalūnų dujų paiešką

Pasaulio energetikos gigantas „Chevron Global Energy“ už neskelbiamą sumą šią savaitę įsigijo 50 proc. naftos telkinį Lietuvos pamaryje valdančios bendrovės „LL investicijos“ akcijų ir pradeda skalūnų dujų paiešką.

Jeigu amerikiečių investicijos Lietuvoje bus sėkmingos, jos iš esmės pakeis regiono energetikos sektorių ir turės tiesioginės įtakos dujų kainai, ketvirtadienį rašo „Verslo žinios“.

Pagal sutartį amerikiečių bendrovė taip pat turės galimybę ateityje išpirkti likusias „LL investicijų“ akcijas.

Sandorio pusės nenurodo pirkinio sumos. Lietuvos bendrovė „LL investicijos“ valdo perspektyvų 60x40 km Rietavo naftos telkinį, kurio geologiniai ištekliai gali siekti iki 1,2 mln. tonų.

Specialistų skaičiavimu, „Chevron“ investicijos ieškant skalūnų dujų Rietavo telkinyje gali siekti daugiau nei pusę milijardo litų.

Amerikiečiai numatomų investicijų dydžio kol kas neatskleidžia, tačiau patvirtina artimiausiu metu pradėsiantys žvalgybos darbus.

Premjeras Andrius Kubilius pripažįsta, kad „Chevron“ investicija Lietuvoje yra žingsnis į teritoriją, kurią Rusija ir jos dujų monopolija - „Gazprom“ laiko savo tėvonija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Tai jaigu amirikierčiai surado pas mūs dujas ,KAM STATYTI TERMINALĄ

Ar

Ar  portretas
neatsitiks kaip su Mažeikių nafta- parduota gamykla "geriausiam" investuotojui, o benzinas brangiausias. Ar nebus dar vienas Gazpromas Lietuvoje?

GasLand

GasLand portretas
Kada Lietuva taps kaip Kataro dykuma, negyvenama teritorija? Tuo galite isitikinti pasiziureje amerikiecio dokumentini filma su verinu i rusu kalba "GasLand" YouTubej. Kaip i grezinius pilamas skiedinys, kurio sudetyje yra labai kenksmingu medziagu ir ji galingu slegiu susprogdinus pradeda rinktis dujos i zemes pavirsiu uztersdamos ir giluminio vandens sluoksnius ir ir atvirus vandens baseinus. Prasideda ligos zmonems ir gyvunams ir ju mirtis. Smirdantis kaciu slapimo kvapas verziasi is zemes visame plote, is ciaupo sklinda dujos ir uzsidega dideliu fakelu prikisus degtuka. Geriamo vandens nebera, teritorija palaipsniui okupuoja duju kompanijos siulydamos arba ne, pinigus uz tavo sklypo nuoma. Ziurekite ir mastykite kas jusu laukia:
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių