Ambasadoriams nurodyta belstis į nusižiūrėtų investuotojų duris

Lietuvos ambasadoriai vienuolikoje užsienio šalių per 12 artimiausių mėnesių turi aplankyti daugiau kaip pusšimtį bendrovių, kurias Lietuva norėtų matyti tarp savo investuotojų.

Lietuvos diplomatinių atstovybių užsienyje vadovams nurodyta aplankyti bendroves, dirbančias biotechnologijų, inžinerijos ir sveikatos apsaugos srityse, rašo žurnalas "Versus".

Sąrašą ambasadoriams sudarė viešoji įstaiga "Investuok Lietuvoje", kuri bendroves, su kuriomis per metus turi susitikti šalies diplomatai, atrinko iš "Fortune Global 500 TOP investors" sąrašo. Jame rikiuojasi JAV, Švedijos, Japonijos, Jungtinės Karalystės, Saudo Arabijos Karalystės, Italijos, Šveicarijos, Nyderlandų, Vokietijos, Prancūzijos ir Ispanijos verslo milžinės.

Daugelio jų pavadinimai žinomi Lietuvoje, nes čia yra įkurtos jų atstovybės arba filialai. Be to, pavyzdžiui, su šiame sąraše minimos "Pfizer" rinkų plėtros direktoriumi Jeanu-Micheliu Halfonu ir "Vattenfall" prezidentu Larsu Josefssonu 2009-ųjų pradžioje Davose jau buvo susitikęs prezidentas Valdas Adamkus.

Į geidžiamų Lietuvoje investuotojų sąrašą įtraukta ir "Areva Group". Ši Prancūzijos branduolinių technologijų bendrovė dar nuo 2003 metų mynė Vyriausybės duris, siūlydama padėti uždaryti Ignalinos atominę elektrinę. Prancūzai mūsų šalyje norėtų statyti branduolinį reaktorių.

"Pasaulinę grynųjų pinigų perlaidų bendrovę "Western Union" mums atsivesti į Lietuvą padėjo išeivijos lietuvis ir mūsų ambasadorius JAV. Jų pagalba buvo labai svari, nes šis investuotojas Lietuvą jau buvo išbraukęs iš savo sąrašo", - sakė buvęs ūkio viceministras Arnoldas Burkovskis.

Be to, anot jo, su potencialiais investuotojais dirba ne tik Lietuvos ambasadoriai - dabar esą deramasi dėl vienos investicijos, kuriai tarpininkauja pati JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Elizabeth Derse.


Šiame straipsnyje: investuotojaiinvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių