Alytaus „Astra“ tikisi sparčiai didinti eksportą į Prancūziją

Alytaus maisto ir chemijos pramonės įrengimų gamybos bendrovė "Astra" užsakovams iš Prancūzijos pagaminusi unikalius įrenginius, tikisi sparčiai didinti eksportą į šią šalį.

Užsakymų gausėjimą įmonės vadovybė sieja su Europos Sąjungos (ES) lėšomis remiamais eksporto skatinimo projektais, trečiadienį rašo "Verslo žinios".

"Astra" Prancūzijos kompanijai "Novacarb", vienai didžiausių geriamosios sodos gamintojų Europoje, pagamino chemijos pramonei skirtus reaktorius, vieno iš jų ilgis - 24 metrai.

"Tokias kolonas gaminome pirmąkart, užtrukome 3 mėnesius. Tai vientisas gaminys, o ne suvirintas iš atskirų dalių, kaip įprasta. Patys suprojektavome, pagaminome ir pasirūpinome specialiu transportu tokio ilgio įrenginiams gabenti", - sakė "Astros" generalinis direktorius Semionas Bondarevas.

Šio užsakymo vertė - 2,5 mln. litų.

Tai pirmasis "Novacarb" užsakymas Alytaus įmonei, tačiau bendrovė Prancūzijoje turi ir daugiau užsakovų, o eksportas į šią šalį dabar siekia 15 proc. visos pardavimo užsienyje apimties.

Anot įmonės vadovo, aktyviau skverbtis į Prancūziją pastūmėjo ir bendrovės vykdomi projektai pagal ES paramos priemonę "Naujos galimybės".

Bendrovės projektui "Eksporto ir tarptautinio konkurencingumo didinimas" skirta daugiau nei 118 tūkst. litų paramos (bendra projekto vertė - 170 tūkst. litų), projektui "Šildymo katilų ASTRA eksporto į Prancūziją, Rumuniją ir Norvegiją vystymas" skirta ES parama - 253 tūkst. litų (bendra projekto vertė - 361 tūkst. litų).

Be Prancūzijos, vienos svarbiausių "Astros" eksporto rinkų - Rusija ir Latvija, dalis produkcijos iškeliauja ir į Švediją, Olandiją, Ukrainą.

Įmonė, iš viso eksportuojanti daugiau kaip 80 proc. produkcijos, per šių metų 9 mėnesius pasiekė 30 mln. litų apyvartą, planuojama 2010-ųjų apyvarta - 38-40 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Astraeksportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių