„Alita“ po trejų metų pertraukos atnaujino eksportą į Japoniją

Didžiausia Lietuvoje alkoholio gamybos įmonių grupė "Alita" po maždaug trejų metų pertraukos atnaujino eksportą į Japoniją ir šiai rinkai išsiuntė konteinerį su stipriuoju grūdų gėrimu "Samanė" .

Grupės "Alita" rinkodaros ir pardavimo direktorius Martynas Grigalavičius BNS sakė, kad iki šiol paskutinis konteineris į Japoniją buvo išsiųstas 2007 metų vasarį.

"Anksčiau šiai rinkai buvome pateikę ir kitų produktų - vynų, degtinių, kokteilių, - tačiau galiausiai išsirinkome nacionalinį stiprųjį gėrimą, kuris, mūsų manymu, turi daugiausiai potencialo pardavimams Japonijoje," - teigė M.Grigalavičius.

Japonijoje parduodami dviejų rūšių pagal lietuvių nacionalinio paveldo receptūras gaminami gėrimai: "Samanė" ir "Ąžuolinė samanė".

Jų įsigyti galima specializuotose alkoholinių gėrimų parduotuvėse, kai kuriuose baruose, restoranuose ir produktų, skirtų keliautojams, kataloguose. Priklausomai nuo pardavimo vietos, gėrimo butelis Japonijoje kainuoja apie 20 eurų (69 litus).

Įmonių grupė "Alita" abiejų rūšių "Samanę" gamina nuo 1998 metų.

Į Japoniją išsiųsta jau penktoji "Samanės" ir "Ąžuolinės samanės" partija. Su distributoriais Japonijoje bendrovė kontaktus užmezgė 2001 metais, kai dalyvavo tarptautinėje parodoje "Foodex Japan 2001".

Įmonių grupės "Alita" akcijos kotiruojamos NASDAQ OMX Papildomajame sąraše.


Šiame straipsnyje: Alitaalkoholiseksportas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių