A.Kubilius vis dar netiki, kad lenkai parduos Mažeikių naftos perdirbimo įmonę

Iš atostogų grįžęs premjeras Andrius Kubilius nesureikšmina lenkų koncerno „PKN Orlen“ veiksmų. Esą nėra jokių duomenų apie artėjantį Mažeikių įmonės pardavimą.

Tokius Vyriasybės vadovo žodžius 1diena.lt perdavė A.Kubiliaus patarėjas Virgis Valentinavičius. Pasak jo, premjeras nemato reikalo nerimauti dėl didžiausios Lietuvos įmonės ateities.

„Kalbos apie Mažeikių įmonės pardavimą trunka jau dvejus metus. Kol kas niekuo konkrečiu jos nesibaigė. Oficialių žinių iš „PKN Orlen“ apie tai, kad jie ketintų parduoti „Mažeikių naftą“, nėra“, - kalbėjo V.Valentinavičius.

Premjero patarėjo žodžiais, nereikėtų sureikšminti fakto, jog „Orlen“ jau pasamdė tarptautinius konsultantus, kurie turėtų nulemti Mažeikių įmonės likimą. Esą tai dalis savotiškos viešosios informacijos kampanijos, ir japonų banko „Nomura“ pasamdymas nėra niekuo ypatingas. Pašnekovas taip pat nebuvo linkęs sureikšminti „PKN Orlen“ valdybos pirmininko Jaceko Krawieco pasisakymo, kuomet jis pareiškė, jog rinkai „duotas signalas“ apie galimą „Orlen Lietuva“ pardavimą.

„Signalai... Visai tai eina per spaudą. Premjeras nemato nieko naujo, palyginti su tuo, kas buvo prieš dvejus metus“, - tęsė V.Valentinavičius.

Anot premjero patarėjo, A.Kubilius nelinkęs komentuoti pranešimų apie galimą turtingiausio Lietuvos žmogaus Bronislovo Lubio atėjimą į Mažeikių įmonę. „Čia yra dar fantastiškesni žiniasklaidos pranešimai. Tai yra mano nuomonė. O kodėl premjeras turi komentuoti kažkokias publikacijas, kurios nežinia kuo remiasi?“, - retoriškai klausė pašnekovas.

Primename, kad „PKN Orlen“ pasamdyti konsultantai savo pasiūlymus dėl Mažeikių įmonės ateities turi pateikti per paskutinįjį šių metų ketvirtį. Japonų bankas „Nomura“ įgaliotas ne tik analizuoti visas galimybes, bet ir kalbėtis su potencialiais įmonės pirkėjais bei derėtis dėl kainos. Apie galimą B.Lubio veržimąsi į Mažeikius pirmiausiai pranešė Rusijos žiniasklaida – esą milijardierius „Achemos grupės“ savininkas Maskvoje ieško partnerių pirkiniui, kuris turtingiausiam Lietuvos žmogui yra neįkandamas. Į šiuos pranešimus rimtai reagavo ir Lenkijos žiniasklaida: anot lenkų, B.Lubys yra tiesiausias kelias rusiško kapitalo atėjimui į Mažeikius.

Ekspertai spėlioja, kad 100 proc. „Orlen Lietuva“ akcijų kaina gali svyruoti tarp 1,5 ir 2 mlrd. JAV dolerių. Lenkai už gamyklą iš viso sumokėjo beveik 2,63 mlrd. dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių