A.Kubilius Ukrainoje pristatys Lietuvos branduolinės energetikos vystymo poziciją

Premjeras Andrius Kubilius pirmadienį po pietų išvyksta darbo vizito į Kijevą. Vizito metu premjeras A. Kubilius pristatys Lietuvos poziciją branduolinės energetikos vystyme, įskaitant atominių elektrinių statybą kaimyninėse šalyse, taip pat patvirtins 10 tūkstančių eurų skyrimą Černobylio projektams iš URM Vystomojo bendradarbiavimo lėšų, sakys kalbą Kijevo aukščiausio lygio susitikime saugaus ir inovatyvaus branduolinės energijos naudojimo klausimais, informuojama pranešime spaudai.

Dvišalių susitikimų su Ukrainos ir Kazachstano prezidentais, Prancūzijos ir Ukrainos premjerais metu Lietuvos vyriausybės vadovas aptars tarpusavio ekonominio bendradarbiavimo klausimus.

Pirmadienį vakare premjerą A. Kubilių ir jį lydinčius delegacijos narius priims Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovičius. Po to, Lietuvos ambasadoje Ukrainoje vyks susitikimas su Ukrainos krepšinio superlygos (generalinis direktorius A.Pavilonis) ir klinikos „Kardiolita“ organizuojamos labdaros akcijos dalyviais, diskusija su Lietuvos verslo atstovais, dirbančiais Ukrainoje.

Balandžio 19 d. ryte premjeras A. Kubilius susitiks su JAV Valstybės departamento specialiuoju pasiuntiniu Eurazijos energetikos klausimams R. Morningstaru. Vėliau dalyvaus šalių donorų konferencijoje, skirtoje papildomiems įnašams Černolylio projektams užbaigti. Po pietų A. Kubilius dalyvaus ir sakys kalbą Kijevo aukšto lygio vadovų konferencijoje saugaus ir inovatyvaus branduolinės energijos naudojimo klausimais. Vakare vyriausybės vadovas susitiks su Kazachstano prezidentu Nursultanu Nazarbajevu.

Balandžio 20 d. ryte  premjeras aptars darbinius dvišalio bendradarbiavimo klausimus su Ukrainos Ministru Pirmininku Mykola Azarovu. Trečiadienį vakare premjeras A. Kubilius ir jį lydintys delegacijos nariai grįš į Lietuvą.




NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
pristatys ukrainai kaip sali apvogines . nuvaziavo pasirodyt koks yra debiloidas ir kas per nusikalteliai valdo sali ir saiposi is jos gyventoju ir daro saliai zala . o va lietuviams tai nieko nesako kokia nauda , kokia elektros kaina , per kiek metu atsipirks elektrine ir ar bus surinkta pinigu jos uzdarymai ir po kiek metu ja uzdarys , kiek metu sagos atomines atliekas ir ju apsaugai islaidos , kokia itaka darys is atsinaujinanciu saltiniu pagaminta elektra , kiek isleista pinigu branduolinio pavojaus atveju ( apsaugot zmones ) ir jei taip nutiks tai kokia tolimesne salies ir jos gyventoju ateitis ,. na ir t.t. iki paskaiciavimu kiek bus sukurta darbo vietu ir ar negeriau elektra gamint is atsinaujinanciu saltiniu arba pirkti is uzsienio ( nes statyboms reikia pinigu o tai paskolos procentai kuriuos galima butu investuoti i zmoniu idarbinima o tai ekonomine nauda visai saliai ) . vienu zodziu nusikalteliai toliau tyciojasi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių