A.Kubilius: turgininkai vietoj dialogo renkasi demonstracijas

Premjeras Andrius Kubilius dar kartą pakartojo, kad neatšauks sprendimo dėl kasos aparatų turgaus prekeiviams. A.Kubilius tik apgailestavo, kad smulkieji verslininkai vietoje dalykinių pokalbių renkasi demonstracijas.

Pirmadienį Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacija oficialiai nusprendė nedalyvauti Finansų ministerijoje rengiamoje diskusijoje apie praktinį kasos aparatų naudojimą turguose.

„Deja, smulkieji verslininkai ir toliau nepasiruošę dialogui. Tokį žingsnį vertinu neigiamai. Dialogas sunkiai įmanomas, kai vengiama dalykinio pokalbio, o vietoje jo labiau mėgstamos demonstracijos“, - Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Lietuvos smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos atstovai nuo vasario 21 dienos badauja prie Seimo. Jie protestuoja prieš Vyriausybės nutarimą, pagal kurį visi maisto produktais dengtose turgavietėse prekiaujantys verslininkai privalės naudoti kasos aparatus. Vienas protesto akcijos dalyvis po 41 dienos badavimo buvo išvežtas į ligoninę. Bado akciją planuojama tęsti iki gegužės mėnesio.

Vyriausybė yra nusprendusi, jog visi maisto prekeiviai dengtose turgavietėse nuo gegužės mėnesio turi dirbti su kasos aparatais.

Iki gegužės 1-osios įsigijusiems kasos aparatus Valstybinė mokesčių inspekcija kompensuos 100 proc. kasos aparato įsigijimo kainos.


Šiame straipsnyje: kasos aparatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
o kodel tik turgininkai turi tureti kasos aparatus :) , turi tureti visi kas vykdo prekyba prekemis ( neskiek zinau yra ir isnesiojamoji prekyba ) , taip gausis kad visas prekes gales pardavineti prie namu uznesant i buta

666

666 portretas
aisku viena jie tikrai ne saziningi turgaus prekiautojai idomu kiek jiems sumokejo

Nuomonė

Nuomonė portretas
Turgininkai ne išrinktųjų klasė. Kasos aparatai jiems privalomi..O kaip elgėsi taksistai ir ką???Atsirado taksofonai ir niekur nesidėjo. Vyriausybė neturi nusileisti. tam nėra jokio reikalo. Ir niekur targašai nesidės..Darbo ministerijoj negaus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių