A.Kubilius svarsto, ką daryti su valstybės nekilnojamuoju turtu

Premjeras sako, kad Vyriausybė irgi svarsto, kaip galėtų efektyviau valdyti valstybei priklausantį nekilnojamąjį turtą. „Manome, kad yra kitų šalių pažangios patirties. Taip pat – ir elgiantis taip, kaip ketina elgtis Vilniaus savivaldybė“, – pirmadienį žurnalistams kalbėjo Andrius Kubilius.

Sostinės savivaldybė lapkritį paskelbė, kad norėtų parduoti dangoraižį, kuriame yra įsikūrusi, bei kitų pastatų.

Anot A. Kubiliaus, Vilniaus ketinimai parduoti savivaldybės pastatą ir vėliau jį nuomotis turi ir teigiamų, ir neigiamų pusių.

„Vilniaus miesto savivaldybė turi didelių iššūkių, brenda į didžiules skolas, todėl kartais turi imtis veiksmų, kurie susilaukia daug diskusijų“, – teigė Premjeras.

„Bet tikrai nesakyčiau taip dramatizuotai, kaip bando svarstyti parlamentinė opozicija, net tiesiogiai kišdamasi į savivaldybės reikalus. To negali sau leisti nei Seimas, nei Vyriausybė. O diskusija, kaip turtas valdomas kitose šalyse, būtų labai vertinga“, – sakė jis.

A. Kubilius pabrėžė, kad neturėjo galimybių daug gilintis į Vilniaus miesto valdžios planus, bet užsiminė apie dėl nekilnojamojo valstybės turto vykstančius svarstymus.

„Mes patys svarstome nekilnojamojo turto, priklausančio valstybei, valdymo koncepcijas“, – nurodė Vyriausybės vadovas.

Jo tiegimu, norima „efektyviau valdyti valstybei priklausantį turtą: pastatus, žemes“. Anot Premjero ministerijų rengiama koncepcija kol kas yra „pradinėje stadijoje“.

„Kol kas nieko neketiname parduoti“, – sakė jis.

Lrt.lt primena, kad dėl milžiniškų skolų atlyginimų išmokėti nebepajėgianti Vilniaus savivaldybė pinigų bandys gauti parduodama Konstitucijos prospekte stovintį dangoraižį. Miesto valdžia už pastatą tikisi gauti 80-100 mln. litų, o parduotas patalpas vėliau tik nuomotis.

2004 metais dangoraižį pastatyti kainavo maždaug 70 mln. litų. Pusė paskolos bankui jau grąžinta.

Paskelbus apie savivaldybės planus, rinkos dalyviai komentavo, kad kaina, už kurią valdininkai žada nuomotis savo apstatą, žadama gerokai didesnė, nei įprasta rinkoje.


Šiame straipsnyje: Valstybės turtaskubilius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių