A.Kubilius susitikime su Baltarusijos premjeru žada iškelti AE Baltarusijoje klausimą

Ministras pirmininkas Andrius Kubilius penktadienį per susitikimą su Baltarusijos premjeru Sergejumi Sidorskiu Vilniuje žada kelti planuojamos Baltarusijos atominės elektrinės netoli Lietuvos sienos klausimą.

"Darbinių pietų metu Lietuvos ir Baltarusijos premjerai aptars aktualiausiais bendradarbiavimo temas: energetiką, visų pirma Baltarusijos AE statybą, ekologiją, transportą, ekonomiką, sienos apsaugos ir muitinės klausimus, pasikeis nuomonėmis dėl istorinio kultūrinio paveldo, žmogiškųjų kontaktų skatinimo", - BNS sakė premjero atstovė spaudai Jarda Paukštienė.

Baltarusijos premjeras S.Sidorskis su delegacija atvyko į Vilniuje vyksiančią "AgroBalt" parodą, ketvirtadienį taip pat lankėsi Klaipėdos jūrų uoste.

A.Kubilius vizito išvakarėse teigė, kad dabar, kai Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimas "išaugo" iki aukščiausio valstybių vadovų lygmens, susidaro palankios prielaidos spęsti sudėtingiausius dvišalius santykius.

"Tokio bendradarbiavimo perspektyvumą įrodys realūs abiejų šalių žingsniai", - BNS sakė J.Paukštienė.

Baltarusija atominę elektrinę ketina statyti šalia Lietuvos esančiame Michailiškių kaimelyje, Astravo rajone. Nuo šio kaimelio iki Lietuvos sienos yra apie 20 kilometrų, Vilnius nutolęs per 55 kilometrus.


Šiame straipsnyje: kubiliusBaltarusijaAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių