A.Kubilius su Lenkijos premjeru kalbėsis ir apie energetiką

Vizito į Lenkiją kitą savaitę vykstantis premjeras Andrius Kubilius teigia su šios šalies ministru pirmininku Donaldu Tusku ketinantis aptarti ekonominio bendradarbiavimo, energetikos klausimus.

„Kaip visada su Lenkijos premjeru, su kuriuo tikrai labai atvirai kalbame apie pačias įvairiausias problemas ir labai dalykiškai, aptarsime visą eilę problemų: energetika, ekonominis bendradarbiavimas, bendradarbiavimas ES reikaluose, tarpusavio reikalai“, – šeštadienį Rukloje vykstančiame konservatorių partijos sąskrydyje sakė A.Kubilius.

„Mes jau seniai derinome su premjeru D.Tusku tokią galimybę pasikalbėti, dar nuo susitikimų Vokietijoje ir Bukarešte, tai buvo gegužės mėnesį. Planavome, kad gal bus proga per futbolą (Lenkijoje ir Ukrainoje birželį vykusį Europos futbolo čempionatą - BNS), bet nepavyko suderinti. Tai dabar važiuoju“, - teigė jis.

BNS žiniomis, premjerų susitikimas įvyks trečiadienį, liepos 18 dieną.

Pastaruoju metu Lietuvos ir Lenkijos santykiai buvo įtempti dėl skirtingai vertinamos tautinių mažumų padėties.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis šią savaitę pareiškė, kad jo šalis yra pasirengusi naujam atsivėrimui santykiuose su Lietuva. Tačiau R.Sikorskis pridūrė, kad toks „perkrovimas“ turi būti susijęs su Lietuvos įsipareigojimų, įvardintų dvišalėje sutartyje dėl draugiškų santykių, įvykdymu.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė neseniai pareiškė, kad Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimas darbiniu lygiu yra labai geras, tuo metu politiniai ryšiai nesutariant dėl abipusių nuolaidų gali ir palaukti.

„Mūsų santykiai, ypač darbiniame lygmenyje, tai yra, ekonominėje, prekybinėje, bendrų projektų vykdymo srityje yra labai geri ir netgi, sakyčiau, rezultatyvesni nei buvo anksčiau, kai buvo neva geresni santykiai politinėse viršūnėse“, - žurnalui „IQ“ sakė D. Grybauskaitė.

Šią savaitę apie dvišalius santykius kalbėjęs Lenkijos nacionalinio saugumo biuro vadovas Stanislawas Koziejus teigia, kad šalys neturėtų santykiuose daryti pertraukų.

„Mes neturėtume turėti jokių politinių kliūčių ir jokių pertraukų ar nutrūkimų mūsų santykiuose, nes tokie nutrūkimai ir yra blogiausia. Lengva nutraukti ryšius, bet vėliau sunku atkurti dialogą ir bendradarbiavimą“, - žurnalistams Vilniuje sakė S.Koziejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jo

jo portretas
kalbesis koks turi but vae parduodamos elektros kainos slaptumo lygis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių