A.Kubilius: „Snoro“ komisija neturėtų jaukti teisėsaugos darbo

Vyriausybės vadovas tikisi, kad Seimo sudaryta komisija tirti „Snoro“ bankroto aplinkybėms tirti nesujauks teisėsaugos institucijų darbo bei sklandžios bankroto procedūros.

„Tikiu, kad komisija dirbs atsakingai, bet labai svarbu, kas komisija nesujauktų ikiteisminių tyrimų, teisėsaugos darbo, o tik padėtų. Ir antra, labai svarbu, kad ji nesujauktų finansinių dalykų - kad jos darbas nebūtų panaudojamas įvarių kreditorių grupių, įvairių interesų grupių, kurios galbūt norės per komisiją įtakoti bankroto procedūrą ar kuriuos nors kitus procesus taip, kad jie  negalės būti atlikti skaidriai, efektyviai ir rezultatyviai“, - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė Andrius Kubilius.

Pasak premjero, komisija turės galimybę išanalizuoti „veiksmus, kurių buvo imtasi išaiškėjus banko problemoms, ir dabartinius veiksmus“.

„Pati komisija turės galimybių ir pasižiūrėti, kaip buvo elgiamasi iškilus visoms “Snoro„ banko problemoms, ir kartu ji turės nagrinėti ir tai, kas vyksta šiandien“, - kalbėjo A.Kubilius.
Ministro pirmininko teigimu, yra interesų grupių, kurios susidomėjusios bankroto procedūra ir „Snoro“ turto pardavimu.

„Kaip žinia, “Snoro„ banke yra likę turto daugiau nei už 4 mlrd. litų, ir jį reikia efektyviai ir skaidriai, ir tvarkingai parduoti tam, kad būtų galima padengti tas lėšas, kurios buvo skirtos išmokėti žmonėms draustus indėlius. Ir čia yra nemažai interesų grupių, kai kurios iš jų labai garsiai ir viešai skelbia, tai yra vadinamoji Kreditorių asociacija (...), ir jie siekia vieno dalyko - kad jų nedrausti indėliai taip pat būtų didesne dalimi grąžinti ir apmokėti, ir kad tai padarytų Lietuvos mokesčių mokėtojai“, - tikino premjeras.

Jis tvirtino su tokia pozicija nesutinkantis: „Aš nesutinku todėl, kad to nenumato mūsų galiojantys įstatymai, ir aš tikrai nesutinku su tuo, kad mūsų mokesčių mokėtojai padengtų riziką, kurią prisiėmė kreditoriai, dėdami tokius indėlius“.

Anot jo, matyti, kad kreditoriai bando daryti įtaką ir parlamentarams.

„Komisija, kuriai vadovauja opozicijos lyderis, turėtų skirti tam ypatingą dėmesį, kad bankroto procesui nedarytų įtakos kokie nors stambūs interesai, nes interesai, kurių bendra suma yra apie 2 mlrd. litų, yra tikrai labai stambūs“, - tvirtino Vyriausybės vadovas.
„Snoro“ bankroto aplinkybių tyrimo komisija pirmąjį posėdį renkasi ketvirtadienį. Komisijoje dirbs

12 parlamentarų, tačiau jos pirmininkas „tvarkietis“ Valentinas Mazuronis sakė, kad į pirmą posėdį neatvyks trys.

Pasak jo, pirmajame posėdyje bus tik susitarta, kokių dokumentų komisija reikalaus, kokius pareigūnus kviesis apklausti, nusistatys darbo grafiką.
Komisija išvadas Seimui turės pateikti iki birželio 1-osios.

Bankroto byla daug turto iššvaisčiusiam ir nemokiam „Snoro“ bankui iškelta pernai gruodžio 7-ąją. Vyriausybė „Snorą“ nacionalizavo lapkričio 16-ąją.


Šiame straipsnyje: Snoraskomisija dėl Snoro

NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
Oi..... kubiliau kokia skola ir beda nacionalizuodamas banka uzkroviai Lietuvai , juk visus dabar isvagemus pinigelius reikes atsakyti mums varksams
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių