A.Kubilius: Škotija galėtų pasimokyti iš Lietuvos sėkmės

Buvimas maža valstybe turi daug privalumų, o Škotija galėtų daug pasimokyti iš Lietuvos sėkmės. Tai didžiausiam škotų dienraščiui „The Scotsman“ teigė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

Pasak ministro pirmininko, tai, jog esame maža valstybė, leido mums ramiau ir sklandžiau suvaldyti biudžeto deficitą, o šalies ekonomikai tapti dinamiškesne ir patrauklesne investuotojams.

„Manau, jog būdami maža valstybe mes turime pranašumą būti dinamiški. Mes esame labai atviri ir lankstūs. Tai yra mūsų privalumai“, – Škotijos dienraščiui teigė A.Kubilius.

Lietuvos premjero teigimu, dėl šalies dydžio Lietuvai pavyko išvengti tokių problemų, kurias turėjo Graikija, kai šalies išlaidų ir darbuotojų atlyginimų mažinimas išprovokavo riaušes.

„Mes neturime nieko panašaus su Graikija. Mes sugebėjome rasti susitarimą šalyje, kas privalo būti padaryta. Tiesa, kad ne visi yra patenkinti tuo, kas įvyko, tačiau mes sugebėjome gerai dirbti su mūsų socialiniais partneriais“, - tikriausiai turėdamas omenyje Nacionalinį susitarimą kalbėjo A.Kubilius.


Šiame straipsnyje: kubiliuslietuvos sėkmė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių