A.Kubilius: regioninių partnerių parama Visagino AE projektui yra labai stipri

Regioninių partnerių parama būsimos naujos atominės elektrinės projektui yra labai stipri, pareiškė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

"Parama šiam projektui tarp regiono valstybių yra labai aiški ir stipri. Turime daug pasitikėjimo, kad šis projektas bus sėkmingai realizuotas", - penktadienį telefonu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius, šiuo metu viešintis Estijoje.

A.Kubilius teigė, kad Visagino atominės elektrinės projektą aptarė su Latvijos ir Estijos premjerais: "Elektros energetikos kompanijos yra informuotos apie pažangą, kurią pasiekėme tęsdami toliau derybas su strateginiais investuotojais".

Latvijos prezidentas Valdis Zatleras ketvirtadienį Vilniuje pareiškė, kad Latvija remia Visagino atominės elektrinės projektą ir pasitiki Lietuva,

Lietuva tikisi šiemet rasti strateginį investuotoją į naują jėgainę, kurią Lietuva statytų kartu su Latvija, Estija ir Lenkija. Pernai skelbtas konkursas žlugo, kai jame dalyvavusi Pietų Korėjos bendrovė "Kepco" netikėtai atsiėmė savo pasiūlymą, o dabar investuotojo ieškoma tiesioginėmis derybomis.


Šiame straipsnyje: VAE

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pinokis

Pinokis portretas
Tiesiogines derybos - kurias pirkimu tarnyba kritikuoja, ania.

LLL

LLL portretas
Lomat - ne stroit. Sugriauti labai lengva, o statytojų tai nėra...Pasitikėjimą prarasti galima lengvai ir greitai. Lietuva jau pasižymi kaip visiškai nepatikimas partneris. Tad fantazuoti apie AE galima,. tačiau iki statybos - taip toli.... Ir visiškai nesvarbu, kad kaimynai prisidėtų prie finansavimo....

faktiskai

faktiskai portretas
kubiliaus zodziai kai ir jo partijos - sudo verti.opozicijoje budami eltedziais buvot ir nieko neismokot.lietuos zmones jum ne bandomi triusiai - idiotai eksperimentatoriai be programos.truksta cenzuriniu zodziu juos abibudinti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių