A.Kubilius ragina įvertinti situaciją Lietuvoje ir Europoje

Daugiau minimalią algą kelti reikalaujančias profsąjungas ministras pirmininkas Andrius Kubilius ragina įvertinti situaciją tiek Lietuvoje dėl „Snoro“ banko nacionalizacijos, tiek skolų krizę euro zonos šalyse.

„Manau, kad ir profesinės sąjungos, ir darbdaviai turi labai gerai įvertinti situaciją tiek Lietuvoje po to, kai Vyriausybė Lietuvos banko teikimu turėjo perimti “Snoro„ banką, ir (...) atidžiai įvertinti situaciją euro zonoje“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Kubilius.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad pietinės Europos šalys - ne tik Graikija, bet ir Ispanija ar Italija, susiduria su problemomis dėl didelių skolinimosi kaštų.

„Negalime būti akli, nematyti tos situacijos, kuri ir be mūsų vidaus problemų gali būti pakankamai sudėtinga“, - kalbėjo A.Kubilius.

Premjeras sakė, kad Vyriausybė ir toliau tarsis su profsąjungomis ir siūlys joms pasirašyti socialinį susitarimą. Kalbėdamas žurnalistams jis pabrėžė, kad vien pensijų atstatymas į prieškrizinį lygį kitąmet valstybei kainuos 600 mln. litų.

Grupė profesinių sąjungų pirmadienį pranešė reikalaujančios Vyriausybės nuo kitų metų pakelti minimalųjį darbo užmokestį iki 1000 litų, didinti bazinę mėnesio algą ir pareiginės algos bazinį dydį, mažinti darbo jėgos apmokestinimą, įvesti progresinius mokesčius.

Vyriausybė siūlo, kad minimali alga būtų padidinta kitų metų liepą nuo 800 iki 850 litų. Valdžia taip pat nusprendė atstatyti pensijas į prieškrizinį lygį, tačiau kitų išmokų sumažinimas lieka įšaldytas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vidma

vidma  portretas
uztenka cia vaziot per ausys , 50 litovcu pakelimas uzteks tik tualetiniam poperiui nusiperkt pasluostit gala . O situacija lietuvoj ir taip asq net nereik but profesorumi kad matyt kad pilans piezdec visur plinkui kur tik pepazuresi .......

Tas pats

Tas pats portretas
Profesinės sąjungos aiškiai sako, kad reikia įvesti progresinius mokesčius, iš kurių ir daug ką padegs...Todėl nereikia slėptis už kitko..

Teroras

Teroras portretas
"Susitvarkęs" socialistinį kapitalą, Andrius gali ir toliau skleisti avantiūras: nei dirbti, nei rūpintis - ko daugiau reikia, svarbu, pinigai iš "Snoro" banko padėti patikimesnėje vietoje.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių