A.Kubilius: iš prabangos mokesčių galima tikėtis apie 100 mln. litų

Premjeras Andrius Kubilius skaičiuoja, kad iš vadinamojo prabangos mokesčio valstybė 2012 metais galėtų gauti apie 100 mln. litų papildomų pajamų.

„Negalėčiau labai tiksliai pasakyti, nes tos diskusijos dabar vyksta Seime, ten sudarytos įvairios darbo grupės, mes stengiamės prisidėti ir padėti, paskaičiuoti. Kiek aš žinau, toks variantas, koks vakar vakare buvo darbo grupėje svarstomas, jis leistų papildomas pajamas planuoti 2012 metais į biudžetą iš brangesnio nekilnojamojo turto, galingesnių automobilių apmokestininimo, galbūt nuimant išimtis ir lengvatas palūkanoms - apie 100 mln. litų apimtyje“, - interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Jo teigimu, tokie yra Finansų ministerijos skaičiavimai. Lietuvos laisvosios rinkos instituto vertinimu, iš vadinamųjų prabangos mokesčių gali būti surinkta tik apie 5-10 mln. litų.

„Aš labiau tikiu Finansų ministerijos ekspertų vertinimu. Jie turi tuos gebėjimus, mes jais visada remiamės. Palaukime dar gerą pusdienį, kai bus galutiniai įstatymų projektai. Be abejo tie skaičiai priklauso nuo to, nuo kokios ribos skaičiuojamas brangesnis nekilnojamasis turtas, kurtis būtų apmokestinamas, ar kokiems automobiliams būtų taikomas prabangos mokestis. Tuomet būtų galima tiksliai paskaičiuoti“, - sakė premjeras.

Pasak jo, papildomų lėšų paieškos Seime vyksta konstruktyviai.

„Kiek matau, paieškos Seime vyksta labai konstruktyviai, racionaliai ieškant galimybių apmokestinti taip vadinamą prabangesnį turtą - brangesnį nekilnojamąjį turtą, prabrangesnius automobilius, galbūt prabangesnius visų pirma savo galia. Ieškoma galimybių taip pat panaikinti kai kurias lengvatas ir išimtis, sakysime, kurios iki šiol galiojo - neapmokestinant palūkanų, gaunamų iš banko. Tai tie sprendimai yra diskutuojami ir aš tikiu, kad artimiausiu metu bus rastas reikalingas sprendimas, reikalingi sprendimai. Tai leistų gauti valstybės biudžetui gauti gal 100 mln., gal daugiau kaip 100 mln. litų lėšų per kitus metus ir jas gali būti panaudoti spartesniam pensijų atstatymui“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Jo teigimu, kitąmet pensijų „eilutė“ didėja 500 mln. litų.

„Tai yra nemažai, bet suprantame bendrą siekį rasti dar papildomai lėšų ir manau, kad tai bus padaryta“, - sakė A.Kubilius.

Skaičiuojama, kad vien tam, jog būtų atstatytos 50 proc. sumažintos pensijos, reikia 250 mln. litų. Dar 250 mln. litų yra numatyta kitais metais papildomai pensininkams, kuriems nebuvo grąžintos anksčiau sumažintos dirbančiųjų pensininkų pensijos.


Šiame straipsnyje: Prabangos mokestismokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dejau

Dejau portretas
Lt ir taip prabanga gyventi o seimo narei aisku bus atleisti nuo prabangos mokescio nes jie ir taip "bednai" gyvena

Teisės norma

Teisės norma portretas
Negalima prileisti, kad atsirastų teisės normų pažeidimai.

neprabangus

neprabangus portretas
neskaitau saves turtingu bet mano masina ir motociklai papuola i ta terpe, cia varke tipo valstybei blogai, snoras bankrutavo reikia uzpildyt ( pavogti ) biudzeto skyles is varguoliu, deja ant motociklu jau kabo kitos valstybes numeriai su kitos valstybes registracija, masina irgi perregistruojama, ne del 1500lt bet principo reikalas neprivalau moketi vagims pinigu ir atsiras daug budu kad to mokescio isvengt, graudu vien nuo tos minties pagalvojus kur mes gyvenam. gerai kad uz ora dar nereikia susimoketi kuriuo kvepuoji
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių