A.Kubilius: prabangos apmokestinimas gali būti svarstomas

Lietuvos premjeras kategoriškai neatmeta idėjos įvesti vadinamuosius prabangos mokesčius, kurie galėtų padidinti įplaukas į šalies biudžetą. Vyriausybei apsisprendus kitąmet dar smarkiau apkarpyti išlaidas, Andrius Kubilius teigia, kad tęsiant diskusijas dėl kitų metų biudžeto Seime, gali būti priimti ir kitokie sprendimai.

„Žinau, kad yra galvojama, kad būtų galima apmokestinti vadinamąją prabangą - arba nekilnojamąjį turtą, arba prabangius automobilius, ar ieškoti kitų būdų, kad dar papildomai suradus lėšų būtų galima pensijas nuo sausio 1 dienos dar labiau padidinti“, - interviu Lietuvos radijui sakė A.Kubilius.

Jis tvirtino, kad dar praėjusią savaitę kartu su finansų ministre Ingrida Šimonyte sakė, jog nekilnojamojo turto ir automobilių mokesčiai yra ir finansine, ir ekonomine prasme tinkami: „Nemačiau esminių bėdų, jeigu būtų priimtas sprendimas didinti ir PVM mokestį, bet šiuo atveju Seime reikia rasti sutarimą“.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė pranešė sudarysianti darbo grupę, kuri turės parengti būtinus įstatymų pakeitimus, kurie leistų įvesti vadinamuosius prabangos mokesčius. Be to, ji siūlo į privačius pensijų fondus kitąmet nepervesti 2 proc. iš „Sodros“ ir įvesti progresinius mokesčius.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį taip pat pareiškė, kad pritaria valdymo ir biurokratinio aparato išlaidų mažinimui, taip pat siūlo apmokestinti prabangos prekes bei brangų kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą.


Šiame straipsnyje: Prabangos mokestismokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininkas

Pensininkas portretas
Ponas premjiere, ar ne laikas pereiti prie konkreciu darbu.Kiek galima diskutuoti visiems aiskiai suprantamais klausimais? Neveltui sakoma, kad sotus alkano neatjaucia. Taigi, jei Tamsta sotus, tai nereiskia kad pensininkai valgyt nenori.

aaa

aaa portretas
Grąžinkit užsidirbtus pinigus,o toliau 'sukit' sau galvas prabangos apmokestinimui....Eiliniai pensininkai-tarnautojai ir darbininkai- prabangoj negyvena....ne tos sąlygos...

rj

rj portretas
seniai taip reikejo .bet labai abejoju kad kubilas nesipriesins , juk jis jau seniai nuo realybes atitrukes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių