A.Kubilius planuoja kirpti dar 1,5 mlrd. litų

Premjeras Andrius Kubilius sako, kad siekiant sumažinti šalies deficitą per artimiausius dvejus metus valstybės išlaidas planuojama kirpti 1,5 mlrd. litų.

"Milijardą galime sumažinti dėl kylančios ekonomikos, pusė milijardo - dėl efektyvių pastangų grąžinti šešėlines pajamas į biudžetą, apie 1,5 mlrd. sumažinsime įvairias išlaidas, ir apie 500 mln. litų per dvejus metus gauti plečiant mokesčių bazę", - Seime žurnalistams sakė premjeras.

Vyriausybė deklaruoja siekį iki 2012 metų šalies fiskalinį deficitą sumažinti iki 3 proc. BVP, tam skirtumą tarp pajamų ir išlaidų reikėtų sumažinti kiek daugiau nei 4,5 mlrd. litų.

Klausiamas, ar jau yra sutarimas, kaip būtų plečiama mokesčių bazė, kurios išlaidos - mažinamos, premjeras atsakymo siūlė dar palaukti.

"Kokį mokestį nuo kada taikyti, svarstysime. Noriu priminti, kad nekilnojamo turto mokestis, mokestis turtui ir prabangai, ne vienos partijos programoje įrašytas, manau, kad plačiam sutarimui pagrindas yra, jei partijos nepasiduos populistinėms nuotaikos", - apie planuojamą nekilnojamo turto mokestį sakė premjeras.

Klausiamas, ar bus dar mažinamos "jautrios" socialinės išmokos, ministras pirmininkas sakė: "Kai galutinai sudėliosime, ir apsakysime. Visos išlaidos, kurias reikia mažinti, iškart pasidaro jautrios".

Pernai Lietuvos fiskalinis deficitas siekė apie 9 proc., šiemet prognozuojamas 8,1 procento.


Šiame straipsnyje: kubiliusbiudžetaskrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių