A.Kubilius: pensininkai padorių pensijų gali tikėtis po dešimtmečių

Premjeras Andrius Kubilius tikisi, kad dėl pensijų reformos bus rastas politinis sutarimas, o pensininkai "padorias" pensijas gaus po kelių dešimtmečių.

"Turime rasti sprendimus, kad būsimieji pensininkai 2025, 2030 ar 2040 metais gautų padorią pensiją, matuojant tos pensijos santykį su vidutiniu atlyginimu", - interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė premjeras.

Anot jo, pensijų sistemos reforma bus įgyvendinama ir duos rezultatų ne per metus, dvejus, o per ateinančius dešimtmečius.

"Jeigu mums rūpi, kaip atrodys mūsų pensininkų gyvenimas 2030, 2040 metais, turime svarstyti visiškai atsiribodami, kas yra valdžioje, kas yra opozicijoje, nes per tą laiką tikrai daug kas keisis", - tvirtino A.Kubilius.

Jo teigimu, pamatus dabar būtų gerai padėti tokius, kurie turėtų kiek įmanoma platesnį bendrą sutarimą.

"Turime rasti labai aiškius sprendimus, kurie garantuotų, kad pensijų sistema, žiūrint į ilgalaikę perspektyvą ir atsižvelgiant į visas prognozuojamas demografines problemas, ir nedidelį gimstamumą, ir ilgėjantį gyvenimo amžių, kad pensijų sistema nebūtų deficitinė, tai yra, kad jinai nebalansuotų ant bankroto ribos", - tvirtino ministras pirmininkas.

A.Kubiliaus teigimu, sprendžiant tokius iššūkius, reikia didinti pensijos amžių bei privatų kaupimą.

Socialinio draudimo reformą rengianti darbo grupė siūlo dabar galiojančios pensijų kaupimo sistemos nesunaikinti, tačiau kuria naują tvarką, pagal kurią žmogus turės savarankiškai apsispręsti, kaip jis kaups pensijai, o valstybė įvairius kaupimo būdus skatins mokesčių lengvatomis, panašiomis į tas, kurios taikomos trečios pakopos pensijų fondams: pasinaudojus gyventojų pajamų mokesčių lengvata, dalį lėšų, pervestų pensijų kaupimo fondui, galima susigrąžinti.

Seimas 2010 metų pabaigoje nerado politinio sutarimo dėl pensinio amžiaus didinimo.


Šiame straipsnyje: pensijosSodra

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
tai kur gi tas milijardas temoka daryti zala saliai ir jos gyventojams

polis

polis portretas
tai čia jau visai greitai tie 2025 2030 ir 2040. malonu kad neužmiršta premjeras pensininku kurie jau dabar pensijoje arba bus už poros metu :) šaunuolis tiesiog

111

111 portretas
as tai visai atsisakyciau tos pensijos vistiek nesulauksiu, bet lai neatskaiciuoja mokesciu, tiktai jie ras dar kur nugrezti.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių