A.Kubilius: padėtis „Snore“ – sudėtingesnė nei atrodė anksčiau

Padėtis nacionalizuotame komerciniame banke „Snoras“ yra sudėtingesnė nei manyta anksčiau. Tai pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo pareiškė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

„Kiek tenka suvokti, atrodo, kad situacija tame, kas rasta, yra sudėtingesnė negu buvo iš pradžių galvota“, – žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Kubilius.

Jo teigimu, tyrimas parodys, ar „Snoras“ buvo „neskaidrių finansinių srautų tvarkymo mašina“.

„Bankų sektorius turi būti taip pat skaidrus, kaip ir kitos gyvenimo sritys. Tyrimas parodys, kiek šis bankas buvo panašus į atsakingą komercinį banką, o kiek tiesiog į labai dažnai visiškai neskaidrių finansinių srautų tvarkymo mašiną. Būtų gerai, kad ponas Baranauskas (buvęs “Snoro" prezidentas Raimondas Baranauskas - BNS) atvykų į Lietuvą ir paaiškintų, kur tas milijardas, investuotas į vertybinius popierius, kurių, kiek suprantu, yra nerandama“, – kalbėjo A.Kubilius.


Šiame straipsnyje: Snoras

NAUJAUSI KOMENTARAI

sigitas

sigitas portretas
be panikos irapgaulės...

nu jo

nu jo portretas
Atvyks ir paaiskins, laukite Vien jo veidukas ko vertas.

skorpionas

skorpionas portretas
Aha, nacionalizuotame banke „Snoras“ padėtis sudėtingesnė, aha, galbūt susiję su stambiaisiais akcininkais ir galbūt susiję su jiems artimais žmonėmis.... Gribauskistai-kubilistai ir toliau kuria įvairias istorijas. Gribauskistai, kubilistai ir Ko sukūrė neva „Snoro“ indėlininkų ir kreditorių interesus atstovaujančią asociaciją, kuriai vadovaus verslo darbdavių konfederacijos generalinis direktorius Arlauskas. Neva žmonių interesus atstovaujanti „asociacija“ įsteigta tam, kad vėliau kabinti makaronus, jog gribauskistai-kubilistai vykdė liaudės valią, t.y. gelbėjo ją. Jau akivaizdu, kad gribauskistai, kbilistai skuba išskaidyti banką „Snoras“, t.y. veikdami kaip bandytai ketina kuo greičiau sunaikinti nusikaltimo pėdsakus. Jei gribauskistai-kubilistai išskaidys banką „Snoras“,(ką siūlo ir Arlauskas, neva atstovaujantis žmonių interesus) neatlikę prieš tai finansinio audito, tai vėliau jau joks auditas negalės nustatyti banko finansinę būklę nacionalizacijos metu, t.y. negalės nustatyti banko nacionalizacijos pagrįstumo. Jei atlikus finansinį auditą bus nustatyta, kad bankas nacionalizuotas nepagrįstai Grybauskaitė, Kubilius, Šimonytė ir Ko turi būti teisiami ir pasodinti į kalėjimą kaip Timošenko Ukrainoje. Banko „Snoras“ išskaidymui, neatlikus prieš tai nepriklausomo finansinio audito, NE!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių