A.Kubilius: Lietuva - taupymo pavyzdys Europai

Lietuva - taupymo pavyzdys kitoms Europos valstybėms, interviu Didžiosios Britanijos CNBS kanalui teigė Lietuvos premjeras Andrius Kubilius.

"Lietuva parodė pavyzdį kitoms su ekonominiais sunkumais susiduriančioms Europos valstybėms, įskaitant Didžiąją Britaniją, kaip taikyti griežtas taupymo priemones", - sakė A.Kubilius.

6,5 minučių trukmės interviu CNBS A.Kubilius pabrėžė, kad Lietuva turi "labai aiškią strategiją" tiek socialinės sistemos pertvarkos, tiek kelyje į energetinę nepriklausomybę, tiek struktūrinių valdymo reformų, tiek kitų metų taupymo planuose.

A.Kubilius britų televizijos kanalui neprisipažino, kad realiai nei "Sodros" reforma, nei artimiausių metų taupymo programa dar realiai nėra pajudėjusi iš mirties taško.

Negana to, A.Kubilius pareiškė, kad Lietuva esą jau "beveik turi eurą".

Žurnalistų paklaustas, kaip pavyko įtikinti tautą, kad praėjusiais metais vykdyti socialinių išmokų karpymai ir kai kurių mokesčių kėlimai buvo būti, A.Kubilius atsakė įtikinęs Lietuvą, kad kitu atveju valstybė turės didelių nemalonumų.

"Tai nebuvo labai lengva, bet mes buvome labai glaudžiame dialoge su profesinėmis sąjungomis, su verslininkais. (...) Taip pat buvo labai aišku, kad jei to nepadarysime, tai turėsime didelių problemų. Ir manome, kad pasiekėme, jog tauta tai suprastų", - teigė A.Kubilius.

Birželio 21-23 d. Londone su oficialiu vizitu vieši Lietuvos Vyriausybės delegacija, vadovaujama Premjero A. Kubiliaus. Pagrindinis vizito tikslas – Pasaulio lietuvių ekonomikos forumas, kuris šiandien pradėjo savo konferencijas Londone.       

 


Šiame straipsnyje: kubiliusLondonastaupymo planas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių