A.Kubilius: kratos „Lietuvos dujose“ – normali praktika

Premjeras Andrius Kubilius teigia, kad Konkurencijos tarybos atliktas patikrinimas Vokietijos ir Rusijos koncernų valdomoje bendrovėje „Lietuvos dujos“ yra normali Europos institucijų praktika, tiriant galimus konkurencijos pažeidimus.

„Kiek aš stebėjau tarptautinę spaudą, tokios kratos yra atliktos daugelyje Europos miestų - “Gazprom„ arba jo atstovybių būstinėse. Tai yra normali Europos konkurencijos institucijų praktika, tiriant vienokius ar kitokius galimus konkurencijos pažeidimus“, - trečiadienį po suskystintų gamtinių dujų terminalo projekto įgyvendinimo komisijos posėdžio žurnalistams sakė A.Kubilius.

Vokietijos ir Rusijos koncernų valdoma bendrovė „Lietuvos dujos“ patvirtino, kad jos būstinėje antradienį atliktos kratos.

Patikrinimai dėl galimų konkurencijos pažeidimų maždaug dvidešimtyje dujų sektoriaus įmonių antradienį atliktos kratos dešimtyje Europos Sąjungos (ES) šalių, daugiausia - Vidurio ir Rytų Europoje, pranešė Europos Komisija. Ji nurodė, kad patikrinimai atlikti dėl įtarimų, jog buvo pažeistos konkurencijos taisyklės.

Lietuvos Vyriausybė Rusijos koncerną, kuris yra ir vienintelis dujų tiekėjas Lietuvai, dėl galimo piktnaudžiavimo yra apskundusi Europos Komisijai.

Lietuvos Vyriausybei priklauso 17,70 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų, Rusijos koncernui „ Gazprom“ - 37,06 proc., Vokietijos „ E. ON Ruhrgas International“ - 38,9 proc. akcijų. „Lietuvos dujų“ akcijos kotiruojamos „Nasdaq Omx“ Vilniaus biržos Oficialiajame prekybos sąraše.


Šiame straipsnyje: Lietuvos dujos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių