A.Kubilius: klausimo, ar reikia statyti kasos aparatus - nebėra

Vyriausybės nariai ėmė svarstyti galimybes įvesti kasos aparatus dengtose turgavietėse, kurios prekiauja maisto produktais.  

Premjeras Andrius Kubilius ir žemės ūkio ministras Kazimieras Starkevičius trečiadienį sutarė, kad kasos aparatai yra būtini kovojant su šešėline ekonomika, ir kalbėjosi apie galimą pereinamąjį laikotarpį bei galimybes kompensuoti kasos aparatų pastatymo išlaidas. 

„Klausimo, ar reikia statyti kasos aparatus, manau, nebėra – dabar reikia spręsti klausimą, kaip tai padaryti“, – sakė A. Kubilius. Jo nuomone, siekiant įgyvendinti 2011 m. biudžeto nuostatą surinkti iš šešėlio ir kontrabandos milijardą litų, prekybos apskaitos sutvarkymas maistu prekiaujančiose turgavietėse yra būtinas, juolab kad to aktyviai reikalauja Lietuvos žemės ūkio produktų gamintojai. 

Premjerui pritarė ir Žemės ūkio ministras K.Starkevičius. Jo teigimu, Lietuvos ūkininkai stačiai reikalauja kasos aparatų – jiems pabodo konkuruoti su nežinia, iš kur atvežama mėsa, ir kitais žemės ūkio produktais, kuriais prekiaujama bet kaip – iš tikrųjų mes net apytikriai negalime žinoti, kiek ir už kiek turguose parduodama lietuviškų produktų, ir kiek – iš svetur.

Jo nuomone, šių priemonių skatina imtis ir tai, jog jau yra ūkininkų, kurie statosi kasos aparatus savanoriškai. Sektinas pavyzdys yra prekyba Lietuvos ūkininkų produkcija didžiuosiuose prekybos centruose, kuri, pasak ministro, rodo, kad „ūkininkų produkcija galima ir reikia prekiauti laikantis civilizuotų apskaitos taisyklių“.  

Ministras nurodo ir žemės ūkio ministerijos valdomos įmonės – Baisogalos valstybinės kiaulių veislininkystės stoties – pavyzdį. Įmonė sėkmingai prekiauja Vilniaus Halės ir Kalvarijų turgavietėse. Kasos aparatus savo prekyvietėje turi įsirengęs ir vienas pažangiausių Panevėžio raj. ūkininkų Arūnas Čimolonskas.

„Kasos aparatai naudojami visame pasaulyje, jie laikomi labai veiksminga priemone kovoti su šešėliu ir kontrabanda, ir pažadu - šita Vyriausybė šią priemonę ryžtingai naudos,“ – pažymėjo Ministras Pirmininkas A. Kubilius.


Šiame straipsnyje: kasos aparatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių