A.Kubilius: gerus valstybės įmonių rezultatus lėmė ekonomikos sąlygos

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius teigia, kad valstybės valdomų įmonių rezultatai pernai didžiąja dalimi pagerėjo dėl ekonomikos atsigavimo.

Tai jis pareiškė, komentuodamas pirmadienį paskelbtą 2010 metų valstybės valdomų įmonių ataskaitą.

„Rezultatai yra geresni pelnų prasme, dividendų prasme - net dvigubai geresni negu praeitų metų. Didelė dalis šio pagerėjimo yra sąlygota ekonomikos pagerėjimo, o ne vien įmonių valdymo efektyvumo pagerėjimo“, - pirmadienį ,pristatydamas metinę valstybės valdomų įmonių ataskaitą, žurnalistams sakė A.Kubilius.

Pasak ūkio ministro Rimanto Žyliaus, jei valstybės valdomas įmones valdytų ne valstybė, o privatus investuotojas, skaičiuojama, kad per metus jos būtų uždirbusios vieną milijardą litų pelno.

„Jeigu Lietuvos verslas valdytų šias įmones, kurias valdo valstybė, tai mes galėtume tikėtis beveik 1 mlrd. litų didesnio pelno“, - sakė R.Žylius.

Visos valstybės valdomos įmonės pernai uždirbo 90,623 mln. litų grynojo pelno. 2009 metais jos buvo patyrusios 7,52 mln. litų grynųjų nuostolių.

Įskaitant turto ir žaliavos mokesčius, valstybės valdomos įmonės 2010 metais uždirbo 150 mln. litų pelno, arba 112 mln. litų daugiau nei 2009 metais.


Šiame straipsnyje: valstybinės įmonėsekonomika

NAUJAUSI KOMENTARAI

optimistas

optimistas portretas
Na taip...valstybe valdo imones, kurios yra besalygiska monopolija! Tai kaip jos gali buti nepelningos? Telieka tik kelti tarifus ir pelnas garantuotas. Tegyvuoja monopolistine mokesciu sistema! Ir pabandykit tu mokesciu nemoketi-tam yra antstoliai-uuuu, kaip bus jums tada :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių