A.Kubilius: „Gazprom“ požiūris keičiasi

Rusijos dujų koncernas „Gazprom“, pernai vengęs dalyvauti pokalbiuose dėl dujų kainų ir Lietuvos planų atskirti vamzdynų valdymą ir tiekimą, keičia savo požiūrį, teigia premjeras Andrius Kubilius.

„Noriu pastebėti, jog tokie susitikimai su E.ON kompanija, kuri taip pat yra “Lietuvos dujų„ akcininkė, vyksta nuolat ir yra tikrai konstruktyvūs ir rezultatyvūs. Tai šiuo atžvilgiu, gerai, kad “Gazprom„ taip pat keičia savo požiūrį“, - ketvirtadienį interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.
Pasak jo, sunku pasakyti, kas galėjo lemti „Gazprom“ požiūrio pasikeitimą.

„Sunku pasakyti - situacija dujų rinkose tiek ir pasaulyje, tiek ir Europoje pakankamai sparčiai keičiasi. Tenka pastebėti, kad nemažai labai stambių kompanijų arba valstybių, nesutikdamos su “Gazprom„ dujų kainų politika, yra padavę “Gazprom„ į tarptautinį arbitražą“, - kalbėjo premjeras.

Pasak jo, su „Gazprom“ intensyviau kalbėtis buvo siekta dar pernai, tačiau nesėkmingai.

„Mes siūlėme tuos susitikimus daryti intensyvesnius praeitais metais, tartis ir dėl kainų politikos, ir dėl dujų sektoriaus pertvarkos, dalyvaujant ir Europos Komisijos atstovams“, - sakė A.Kubilius.

„Gazprom“ antrinės įmonės „ Gazprom-Export“ generalinis direktorius Aleksandras Medvedevas atsiuntė laišką Lietuvos ministrui pirmininkui Andriui Kubiliui - sausio 17 dieną rašytame laiške reiškiamas „Gazprom“ noras surengti susitikimą, aptarti dabartinę padėtį bei dujų pramonės santykių perspektyvas.

Pasak premjero, Lietuvos pusė norėtų aptarti kainų politiką, taip pat pageidaujama, kad „Gazprom“ aktyviau dalyvautų pokalbiuose dėl Europos Sąjungos direktyvų įgyvendinimo. Praėjusią savaitę sulaukus kvietimo, dabar susitikimo laikas derinamas.

Lietuvos Vyriausybė Rusijos koncerną, kuris yra ir vienintelis dujų tiekėjas Lietuvai, dėl galimo piktnaudžiavimo yra apskundusi Europos Komisijai. Energetikos ministerija reikalauja įpareigoti „ Gazprom“ taikyti skaidrią, sąžiningą bei nediskriminacinę gamtinių dujų tiekimo politiką.


Šiame straipsnyje: Gazprom

NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaz

Gaz portretas
Kai pamate ruseliai, kad terminalo statybos reikalai juda i prieki.....tonas derybose ir arogancija slobsta, tai jau gerai ir tik deka Kubiliaus ir Sekmoko vykdomos politikos...SAUNUOLIAI!!!!!!!

algis

algis portretas
O burlioku finansuojamas laikrastis lietuvos rytas parase- Kubilius nenori tartis su gaspromu. Matosi kad litrytyje bezda lenku ir rusu agentai, graziai nupirke didziausia salies laikrasti...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių