A.Kubilius ekonomikos atsigavimą prognozuoja kadencijos pabaigoje

Premjeras Andrius Kubilius Lietuvos ekonomikos atsigavimo prognozę stumia į 2011-2012 metus.

„Šie metai prabėgo tikrai labai intensyviai, kiti metai bus irgi pakankamai sudėtingi. Iš tokios krizės išeinama ne taip lengvai. Bet aš jau labai aiškiai matau perspektyvą, kad 2011-2012 metai galėtų būti aiškūs Lietuvos ekonomikos atsigavimo metai. Tuo būdu iš šitos krizės galime išeiti ne tik kad nesusilpnėję, bet ir sustiprėję“, - interviu Lietuvos radijui antradienį kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Anot jo, nors pasaulyje ir Lietuvoje vis daugėja ekonomikos atsigavimo ženklų, žmonėms „greito palengvėjimo tikėtis nereikia“. Tačiau Premjeras aiškina, jog ir kritikos kartais esą būna daugiau nei reikėtų.

„Kartais atrodo, kad mes mėgstam save labiau peikti nei priklauso. Ar negalėtume pasidžiaugti tuo, kad mūsų pramonės produkcijos tendencijos buvo geresnės nei Vokietijos, kad per šiuos metus sutarčių dėl Europos Sąjungos lėšų panaudojimo buvo pasirašyta už 10 mlrd. litų“, - kalbėjo A. Kubilius.

„Galima kritikuoti koaliciją, galima kritikuoti Vyriausybę, galima kritikuoti Premjerą, bet kai per perteklinę kritiką atimame iš žmonių galimybę patikėti šiek tiek geresne ateitim, kenkiam patys sau. Nes ekonomika tampriai susijusi su žmonių tikėjimu ir pasitikėjimu - tiek tarpusavio, tiek savo, tiek šalies ateitim“, - teigė Premjeras.    

Finansų ministerija prognozuoja, kad BVP šiemet smuks 18,2 proc., 2010 metais - dar 4,3 proc.

„Swedbank“ banko analitikai liepos mėnesį skelbė, kad didžiausias BVP kritimas bus ryškiausias 2009 m. antrajame ir trečiajame ketvirčiuose, o ekonomikos atsigavimo bus galima laukti 2010 metų antroje pusėje.

Europos Komisijos (EK) rudens prognozėse numatoma, kad Lietuvos ekonomika ims augti tik 2011 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių