A.Kubilius: ekonomika didžiausias bėdas atlaikė

Premjeras Andrius Kubilius sako, jog „daugelis parametrų rodo, kad mums pavyko atlaikyti pačius rūsčiausius ekonomikos išbandymus“, tačiau priduria, kad tebeaugantis nedarbas bus „tas ilgiau išliekantis liekamasis reiškinys“.

Anot jo, dėl to Vyriausybė kitais metais padėčiai darbo rinkoje gerinti ketina mesti 8 mlrd. litų Europos Sąjungos pinigų.

A. Kubilius ketvirtadienį interviu Žinių radijui teigė, kad „ekonomika jau yra išgyvenusi pačias didžiausias įtampas“.

Pasak jo, tai įrodo bendrojo vidaus produkto duomenys, padėtis pramonės sektoriuje.

„Mūsų pramonė šią krizę išgyveno geriau nei Vokietijos ar Didžiosios Britanijos pramonė“, - kalbėjo Premjeras.

Jis priduria, kad geras ženklas esąs ir tas, kad sulėtėjo bedarbystės augimas, tačiau pripažįsta, jog „daugelis pavyzdžių rodo, kad bedarbystė bus tas ilgiau išliekantis liekamasis reiškinys“.

Premjero aiškinimu, panaši padėtis - visoje Europoje, o Vyriausybė jai pakeisti imasi veiksmų.  Anot A. Kubiliaus, šiemet padėčiai darbo rinkoje gerinti ieškota 3 mlrd. litų, o kitais metais bus mesti 8 mlrd. litų. Premjero teigimu, tai įrankis, kuris padės išvengti „pačių didžiausių katastrofų“.

Statistikų duomenimis, trečiąjį šių metų ketvirtį bedarbių Lietuvoje pagausėjo 5 tūkst., kai ketvirtį prieš tai augimas buvo šešiskart didesnis ir siekė 30 tūkst.

Naujausius nedarbo duomenis skelbianti darbo birža tuo metu praneša, kad per praėjusią savaitę įregistruoti 6578 nauji bedarbiai ir darbo šiuo metu ieško 237,4 tūkst. asmenų, turinčių bedarbio statusą - tai 9,3 tūkst. daugiau, nei statistikų apibendrinami rugsėjo duomenys.


Šiame straipsnyje: ekonomikakubiliuskrizė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių