A.Kubilius: EK vadovo ir Rusijos premjero susitikimo rezultatai - puikūs Lietuvai

Lietuvos premjeras Andrius Kubilius kaip "puikius Lietuvai" įvertino Europos Komisijos vadovo Jose Manuelio Barroso susitikimo su Rusijos premjeru Vladimiru Putinu rezultatus.

"Europos Komisijos vadovas nuosekliai gynė ir apgynė vadinamojo trečiojo paketo diegimo būtinybę, o tai visiškai atitinka Lietuvos interesus ir atitinkamus planus atskirti dujų vamzdynų nuosavybę nuo tiekimo, kurti konkurencinę dujų rinką ir baigti energetinių monopolijų dominavimą", - pranešime spaudai penktadienį sakė A.Kubilius.

Premjero nuomone, monopolisto interesus ginančiam V.Putinui J.M.Barroso įtikinamai parodė, kad dujų rinkos kūrimas yra visos Europos projektas.

"Europinė energetinė strategija atsižvelgia į mūsų interesus ir labai svarbu, kad J.M.Barroso vakar Briuselyje tą europinę strategiją įtikinamai apgynė", - kalbėjo A.Kubilius.

Pasak pranešimo, po susitikimo su EK vadovu V.Putinas neslėpė savo nepasitenkinimo ir grasino, kad Rusija padidins dujų kainą Europos Sąjungos vartotojams.

Anot A.Kubiliaus, V.Putinas Briuselyje Europai grasino tariamu kainų augimu, panašiai kaip Lietuvoje grasina "Gazprom" atstovai.

"Suprantama, monopolistui skaudu prarasti monopolinę padėtį, bet tikiuosi, kad pokalbis su EK vadovu paskatins V.Putiną ir "Gazprom" pradėti galvoti, kad konkurencijos atsiradimas - neišvengiamas, ir norint užsitikrinti geresnę padėtį atviroje rinkoje, atskiriant nuosavybę geriau bendradarbiauti, o ne konfrontuoti", - kalbėjo A.Kubilius.

Vasario pradžioje Europos Vadovų Taryba patvirtino Lietuvai labai svarbias ES energetinės strategijos nuostatas, jog nuosavybės atskyrimas dujų sektoriuje turi būti įgyvendintas iki 2014 metų, o vadinamosios energetinės salos turi išnykti iki 2015 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BUSTER

BUSTER portretas
taip mano tik Kubilius

laisvamanis

laisvamanis portretas
Saudo Arabija smarkiai padidino naftos gavybą,naftos kainos ima stabilizuotis,Putinas lieka asilo vietoje. :) O dujų trūkumas per šalčius Rusijoje lieka!

TAM LAISVAMANIS

TAM  LAISVAMANIS portretas
AR TU DURNAS , AR TIK APSIMETI ?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių