A.Kubilius: biudžetas „eina pagal planą“

Premjeras Andrius Kubilius teigia tikįs, kad balsavimai dėl biudžeto Seime bus palankūs valdančiajai koalicijai, nes šiuo metu parlamentarai „dirba racionaliai“.

„Viskas eina pagal planą. Seimas dirba labai organizuotai. Aišku, opozicija kartais bando destruktyviomis kalbomis vėl nukelti visas diskusijas į naktį“, - interviu Lietuvos radijui sakė A. Kubilius.

Pasak jo, dėl praėjusiais metais naktimis svarstytų biudžeto pakeitimų valdančiuosius kritikuojanti Seimo opozicija „turėtų atsiminti, kaip prie to yra prisidėję savo begalinėmis ir ne visai racionaliomis kalbomis“.

„Tikiu, kad galutiniai balsavimai dėl biudžeto bus rezultatyvūs. Mes visi turime suvokti, kas būtų, jei mes jo nepriimtume iki naujų metų“, - teigė A. Kubilius.

Pirmadienį žiniasklaidoje skelbta, kad Seimo valdyba atšaukė kelių valdančiųjų partijų narių komandiruotes, nes baiminamasi, jog gali neužtekti balsų priimant svarbius įstatymus.

Kaip rašė „Vilniaus diena“, gruodžio 8-10 dienomis, kai numatoma tvirtinti biudžetą, vykti į komandiruotes iš viso uždrausta. 

„Reikia atsakyti sąžiningai. Sprendimai yra susiję su balsavimais“, - tada sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime seniūnas Jurgis Razma.

Opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis žurnalistams yra užsiminęs ir apie galimybę formuoti naują valdančiąją daugumą. Jo teigimu, dabar pastaruoju metu suintensyvėjęs opozicinių partijų bendradarbiavimas galėtų peraugti ir į naują koaliciją.

Žurnalistų duomenimis, tai galėtų vykti per biudžeto priėmimą, nes pastaruoju metu ne vienas įstatymas Seime buvo priimtas tik kelių balsų skirtumu.


Šiame straipsnyje: biudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių