A.Kubilius: Baltijos šalys ruošiasi apsaugoti savo rinką nuo nesaugios branduolinės energijos

Lietuvos premjeras sako, kad Baltijos šalių energetikos rinkoje žadama taikyti specifines taisykles, prekiaujant su trečiosiomis šalimis. Andrius Kubilius teigia, kad tokie apribojimai reikalingi, siekiant apsaugoti Lietuvos rinką nuo nesaugiai gaminamos branduolinės elektros energijos.

"Tokie apribojimai galės būti taikomi, siejant juos su nesaugiai gaminama elektros energija trečiose šalyse. Naujai plėtojami atominių elektrinių projektai tiek Kaliningrade, tiek Baltarusijoje, mūsų įsitikinimu, yra plėtojami nesilaikant tarptautinių branduolinės saugos konvencijų. Tokie apribojimai gali būti taikomi ir tuo atveju, jeigu trečiojoje šalyje nėra laikomasi klimato kaitos tarptautinių konvencijų ir tuo atveju, kai mums tenka atsakomybė apsaugoti savo rinkoje statomus svarbius elektros energijos gamybos pajėgumus nuo nesąžiningos konkurencijos, kai mums reikia apsaugoti savo energetinę nepriklausomybę", - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A.Kubilius.

Anot jo, konkretūs sprendimai dėl energetikos rinkos bus rengiami Baltijos šalių jungtinėje darbo grupėje, kuri sudaroma Europos Komisijos pirmininko iniciatyva.

"Tokie apribojimai mums bus reikalingi tada, kai turėsime patys savo atominę elektrinę. Tie, kas investuotų į trečiųjų šalių įvairius branduolinių jėgainių projektus, kurie planuojami statyti ir šalia Lietuvos, tai jie turi suvokti, kad tokiose elektrinėse pagaminta elektra, siekiant ją parduoti Baltijos šalyse, arba parduoti kitose Europos Sąjungos rinkose, gali susidurti su atitinkamom problemom", - kalbėjo Lietuvos Vyriausybės vadovas.

A.Kubilius yra ne kartą sakęs, kad Baltijos valstybės priims teisės aktus, kuriuose bus numatyta, kad jos nepirks elektros ir nesaugių atominių elektrinių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
A.Kubilius: Baltijos šalys ruošiasi apsaugoti savo rinką nuo nesaugios branduolinės energijos ania o jei sprogtu ignalina arba kuria ruosiamasi statyti , tai ka tada tas nusikaltelis aiskintu apie nesauguma

taip

taip portretas
tokie apribojimai bus tada kai turesime savo atomine elektrine,o kadangi mes jos neturesime tai ir apribojimu nebus,as taip suprantu...

NESUPRATAU

NESUPRATAU portretas
Kaip daugiabucio laiduose atskirti kuri elektra is atomines, HES, vejo jegaines ? Netgi oro linijoje neatskirsi - atomai juk nepazimeti ir atskiru dureliu jiems nera -:))
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių