A.Kubilius abejoja, ar valstybės parama padeda bedarbiams

Premjeras Andrius Kubilius abejoja, ar valstybės parama bedarbiams yra efektyvi.

"Keliame klausimą labai paprastai. Ar tie tikrai dideli pinigai, kuriuos valstybė skiria bedarbių paramai, panaudojami efektyviai. Ar tikrai yra padedama žmogui grįžti atgal į darbo rinką. Ar tie pinigai yra paprasčiausia išleidžiami įvairioms pašalpoms, tariamai žmogui tuo metu padedantiems instrumentams, bet neišsprendžiant esminės problemos: žmogui reikia ne pašalpų, o darbo", - interviu Lietuvos radijui antradienį sakė A.Kubilius.

Anot premjero, šioje srityje reikia pakankamai radikalių struktūrinių reformų.

"Viena iš priemonių, apie kurią kalbėjom - darbo biržų sistemos reforma, dalį jos funkcijų perduodant ir privačioms struktūroms ir siekiant, kad įdarbinimo sistema veiktų žymiai efektyviau", - teigė A.Kubilius.

Praėjusį penktadienį po pasitarimo su Nacionalinį susitarimą pasirašiusiomis organizacijomis nutarta sukurti tris darbo grupes, kurios teiks pasiūlymus dėl verslo skatinimo, naujų darbo vietų kūrimo ir dabartinių bedarbių problemų sprendimo.

Darbo biržos duomenimis, sausio 1-ąją Lietuvoje buvo beveik 269 tūkst. bedarbių, arba 12,5 proc. visų darbingo amžiaus šalies gyventojų.


Šiame straipsnyje: bedarbiaivalstybės parama

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių